| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
HT |
41,50 |
36.975 |
891 |
41,50 |
41,70 |
0,72%
|
To sto ima puno 69 ne mora znaciti nista. Puno vecih (i manjih) igraca namjerno stavlja naloge po 69 komada. Zato ne mora znaciti da masovno ljudi prodaju, Uostalom, moze se pogledati u knjizi dionicara i vidjeti koliko je jos malih te usporediti brojke. Inace, ljudi koji su kupili dionice na IPO-u i koji se ne bave burzom, su jako zadovoljni. Cijena im nije odvec pala, (cak je u plusu trenutno) dobili su bonus 6 dionica i svake godine dobiju dividendu. Shvatio sam da nemaju namjeru prodavati. Zato ne vjerujem da to mali prodaju.
Uzgred, prodaja je iznimno jaka, ali ni kupnja ne posustaje. Ocekivao sam brži pad na 265-270. No, vidjet cemo.
Prodaja je danas nesmiljeno nastavila. Vec sam mislio kako ce ga pustiti da padne ispod 270,00. Ali ipak ne. Pojavila se prva jaca brana, preko 5000 komada na 270,00. U slucaju probijanja slijedi put ka 265,00.
Je li netko pratio zadnjih dana, tko tako snazno prodaje?
Evo malo statistike za Q2:
– HT-ov udio u nepokretnoj telefoniji pao s 72,4% na 70,58% najveći kvartalni pad u povijesti
– u pokretnoj telefoniji udio je pao s 46,38% na 45,93%
– broj ULL porastao s 130 576 na 138 062.
– broj prenesenih brojeva porastao s 391 643 na 417 884
HT-ovci jeli vas strah za vašu investiciju, pušing u poslovanju je očit, hoće li se odraziti na dionicu?
I na 130 kn HT može biti dobra firma! [lol]
Evo malo statistike za Q2:
– HT-ov udio u nepokretnoj telefoniji pao s 72,4% na 70,58% najveći kvartalni pad u povijesti
– u pokretnoj telefoniji udio je pao s 46,38% na 45,93%
– broj ULL porastao s 130 576 na 138 062.
– broj prenesenih brojeva porastao s 391 643 na 417 884
HT-ovci jeli vas strah za vašu investiciju, pušing u poslovanju je očit, hoće li se odraziti na dionicu?
I na 130 kn HT može biti dobra firma! [lol]
Dok je povrat na aktivu cca 14%, a povrat na kapital cca 17%, uz trenutnih 30-ak kuna keša po dionici koji se trenutno nalazi u bilanci nema straha [lol]
To sto ima puno 69 ne mora znaciti nista. Puno vecih (i manjih) igraca namjerno stavlja naloge po 69 komada. Zato ne mora znaciti da masovno ljudi prodaju, Uostalom, moze se pogledati u knjizi dionicara i vidjeti koliko je jos malih te usporediti brojke. Inace, ljudi koji su kupili dionice na IPO-u i koji se ne bave burzom, su jako zadovoljni. Cijena im nije odvec pala, (cak je u plusu trenutno) dobili su bonus 6 dionica i svake godine dobiju dividendu. Shvatio sam da nemaju namjeru prodavati. Zato ne vjerujem da to mali prodaju.
Uzgred, prodaja je iznimno jaka, ali ni kupnja ne posustaje. Ocekivao sam brži pad na 265-270. No, vidjet cemo.
3 godine od ipo-a ht, svi koji su drzali dionice, po paketu su trenutno 50% u plusu u slucaju da prodaju uz min naknade brokerima, godisnja stopa rasta je 14%. ako se u sljedecih 4 godine isplati po 30 kn svake godine, a imaju to u rezervama, to je 100% povrata kapitala u 7 godina, dakle 10% godisnje. obzirom da racunamo od 10 mjeseca 2007, hm ima li iti jedna dionica u regiji ili evropi koja vam je to omogucila? ako govorimmo o trenutnom vremenu, naravno da u sljedecih 4 godine mozda ima mnogo dionica na kojima bi mogli dobiti tih 50% koliko od sada moze donjeti ht konzervativnom racunicom. odabir tih potencijalnih trkacih konja, ostavljam svakome na izbor.
treba čestitati svima koji i dalje drže dionicu HT a i povećavaju portfelj, jer ovo je jedini način da HT bar djelomično i dalje bude u hrvatskom vlasništvu, jer dividenda koju mi dobijemo na ovaj ili onaj način završi u proračunu (potrošnja ili porez) RH., a ne prelije se direkt preko grane.
Držanje dionice HT a u vlasništvu, državljani RH NA JEDINI LEGALAN NAČIN ZADRŽAVAJU hrvatski telekom u svojim rukama, a baljezgarenja o prodaji DT u i sl. ništa ne pomaže, jer što je učinjeno učinjeno je – pozdrav svim dioničarima…
G. Šumar ali HT je njemački telekom, njemci vode glavnu riječ.
Svi ostali telekomi u fiksnoj tel. su hrvatski, samo je HT strani…
suzuje se bollinger na 1 mjesecnom, moglo bi uskoro malo krenut negdje…pretpostavljam gore…
izgleda krivo
BON-BON tarifa
kao najskuplja tarifa u konkurenciji istih govori samo da HT i dalje dobro stoji kada su imali hrabrosti izbaciti novu uslugu BOB BON i odmah biti naskuplji naravno zbog kvalitete razgovora kako oni kažu .
Međutim BON BON nije što i kava expresso na koju su se ljudi navikli po buđenju i cijeli život po navici ujutro prvo kavu popiju. Ostali HT proizvodi kao T-COM i T-mobile su kava expresso, ali BON BON se trebao probiti tržnom utakmicom, a ne "kvalitetom" razgovora.
Dok sam šetao ulicom stvarno sam uočio koliko me HT signal jako probija u odnosu na Tomato signal koji nježno pozdravlja.
Predlažem svom muškom rodu da prijeđu na najnekvalitetniju mrežu, bar neće morati slušati što im žene sve broje, mreže su tako podešene.
ja se pitam…tj. koristim skype i znam da su cijene razgovora jako niske za zemlje EU…ali i za RH sada…
za 4,99 eura neograničeno zvanje fiksnih brojeva…do 10000 minuta…kada će to moći dati THT ili bilo koji drugi pružatelj usluga….
kada uđemo u EU cijena će biti 1.9 centi po minuti…
http://www.skype.com/intl/en-us/prices/payg-rates/?currency=EUR#showCountries
http://buy.skype.com/paymonthly/
ja ne bih htio biti duboko u ovoj dionici….
ja se pitam…tj. koristim skype i znam da su cijene razgovora jako niske za zemlje EU…ali i za RH sada…
za 4,99 eura neograničeno zvanje fiksnih brojeva…do 10000 minuta…kada će to moći dati THT ili bilo koji drugi pružatelj usluga….
A tko ti daje uslugu interneta preko kojeg ide skpye? Može li skype bez interneta? 🙂
Dakle jednostavno će doći do toga da fiksna i svaka druga telefonija (zato bonbon daje besplatne minute) prestane biti ono što se naplaćuje, nego je ono što se naplaćuje internet pristup, a ti njega onda koristi na koji god hoćeš način.
Istina da su današnje cijene interneta niske za isplativost ideje da je u toj cijeni sve sadržano a korisnici neka prestanu telefonirati preko kanalne komutacije nego samo da šalju paketiće pa u njima što god da je… ali i tome će se valjda nekako doskočiti.
Npr. kada ova pozicioniranja na tržištu (alternativci shvate da je dosta cjenovnog rata, da treba početi zarađivati) završe onda će cijene interneta prestati padati a kako bi trebao i nekakav rast, to će se vjerojatno činiti uvođenjem nove razine kvalitete usluge (nove veće brzine…) koje će koštati više od tih tada konačno cjenovno stabilizranih nižih razina i samo će trebati nekako primamiti korisnike da prelaze na više razine kvalitete usluge privućeni nekim mogućnostima koje im slabija razina ne dopušta… e sad kako to, što to veće brzine mogu a manje ne mogu… to ostavljam T-HT-ovom marketingu da smisli.
Disclaimer: nemam dionicu HT-R-A. Ne preporučam kupnju, prodaju ili držanje.
@Lynx
topla voda je davno izmišljena i provodi se u dalekoj EU .