| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
DDJH |
59,93 |
3.236 |
54 |
59,00 |
62,50 |
0,85%
|
državu uopće nije briga što će izgubiti silne pare kroz te dokape nego joj je samo bitno da firma opstane zbog radnih mjesta i da česi postanu većinski pa da više ne mogu tražiti pomoć države.
pravo tako. i što je tome loše. ja ne vidim da je ptkm propala. ili vi vidinte nesto sto nitko od nas ne vidi
nevjerojatno! odgovorio sam na dio tvog posta (citat) i u odgovoru sam ti objasnio zašto je državi nebitno ako će izgubiti svoj ulog kroz taj dokap, a ti onda potvrđuješ moj odgovor i čudiš se ..čemu? valjda svojoj konstataciji na koju sam ti replicirao!?? čitaš li ti uopće postove na koje odgovaraš ili lupaš bezveze kako ti dođe??
Ja to vidim ovako: kredit države pretvara se u udjele (dionice) pa onda ide pojednostavljeno smanjenje kapitala tj.rezanje i spajanje dionica i ono zahvaća SVE dionice, kako državne, tako i svih ostalih. Naravno da će država proći najgore u tom rezanju, ali ni ostali dioničari neće se usrećiti. Nakon toga dokap rade Česi svježim kapitalom i dolaze na 75%, a svi ostali (i država čiji udio će se pretvoriti u dionice) zajedno padaju na 25%. Pa vidi koliko će u konačnici vrijediti jedna sadašnja dionica.
vrijedit će dovoljno da kad ddjh stane na noge povratimo uloženo
tko misli da je ovo dlkv, nek pita na dlkv imaju li koga oni da im pokrije 70 posto duga, a dioničari 30 posto.
zmedu 0,1 i 1,4 kn je razlika 14 puta. plus budućnost dlkv je veoma upitna, a ddjh sa 360 milja od čeha ima ssasvim realne šanse
ako je parica u pravu, a logika mu je dobra – 120 milja za 12 milja dionica po 10 kn, uz prethodno svodenej 28 milja dionica na 4 milje tako da omjer bude upravo 75+ a čehe naspram 25 za stare dioničare. , mi stari dioničari mozemo biti zadovoljni. bit ćemo ošišani, ali 3,5 kn puta 7 je oko 25 kn. ptkm je s 15 bila isla do 80. ddjh uz malo srece može do 30ak kn u dvije godine – samo nam treba niz dobrih izvješća i ići će to
Ja to vidim ovako: kredit države pretvara se u udjele (dionice) pa onda ide pojednostavljeno smanjenje kapitala tj.rezanje i spajanje dionica i ono zahvaća SVE dionice, kako državne, tako i svih ostalih. Naravno da će država proći najgore u tom rezanju, ali ni ostali dioničari neće se usrećiti. Nakon toga dokap rade Česi svježim kapitalom i dolaze na 75%, a svi ostali (i država čiji udio će se pretvoriti u dionice) zajedno padaju na 25%. Pa vidi koliko će u konačnici vrijediti jedna sadašnja dionica.
vrijedit će dovoljno da kad ddjh stane na noge povratimo uloženo
tko misli da je ovo dlkv, nek pita na dlkv imaju li koga oni da im pokrije 70 posto duga, a dioničari 30 posto.
zmedu 0,1 i 1,4 kn je razlika 14 puta. plus budućnost dlkv je veoma upitna, a ddjh sa 360 milja od čeha ima ssasvim realne šanse
ako je parica u pravu, a logika mu je dobra – 120 milja za 12 milja dionica po 10 kn, uz prethodno svodenej 28 milja dionica na 4 milje tako da omjer bude upravo 75+ a čehe naspram 25 za stare dioničare. , mi stari dioničari mozemo biti zadovoljni. bit ćemo ošišani, ali 3,5 kn puta 7 je oko 25 kn. ptkm je s 15 bila isla do 80. ddjh uz malo srece može do 30ak kn u dvije godine – samo nam treba niz dobrih izvješća i ići će to
Pa ako bude kako sam napisao…prva cijena dionice nakon dokapa nece bit ispod 15kn tako da je kupnja na 3kn prihvatljiva…pod uvijetom da bude kako sam napisao…isto tako treba uzet u obzir da ce cijeli ovaj postupak trajat barem godinu dana tako da trenutno kupnja po tim razinama nije pametna…ali ovi ston su zaglavili bi mogli izvuc zivu glavu…
Za detaljnije informacije treba sacekat poziv na GS..
Cim bude usaglasena dokapitalizacija, cijena na burzi ce odradit svoje. Vjerujem do kraja godine do 10.
previše je ovdje ružičastih očekivanja onih koji su zaglavili unutra pa se lupeta ko na pazaru, 10,20, 50 kn…moja očekivanja su slična kao što sad ide za dalekovod – rezanje kapitala i spajanje dionica pri čemu cijena dionice neće biti viša od ove na burzi, nego niža….
Sto i da bude 1,2,3,4,5kn,…. vrlo brzo ce ce ici gore znajuci da su Česki vojni giganti vecinski vlasnici.
Zaboravljate bitni stvar da Cesi mogu nakon 75% iskemijat da nama malima ponude obaveznu prodaju dionica njima po nekoj smijesnoj xx cijeni i tada ce biti 100% vlasnici
upravo tako! nije toliki problem što će sada kroz dokap srezati cijenu dionice na 1 kn ili niže (jer se cijena može u godinu dana vratiti na 3-4 kn) nego što kada česi dođu na 75% mogu raditi što hoće, mogu napraviti novi dokap samo za sebe pa doći na 95% i onda delist. pogledajte npr. što se sada događa sa spačvom d.d.
👍🏻
Sto i da bude 1,2,3,4,5kn,…. vrlo brzo ce ce ici gore znajuci da su Česki vojni giganti vecinski vlasnici.
Nema spajanja dionica. Česi su jedan od top Nato partnera u Europi, Nato se ne bavi takvim glupostima njima je bitno da partneri preuzmu pogone i započnu proizvodnju od važnosti za potencijalni “svjetski sukob”
Kakvo spajanje dionica pa rezanje nazad na istu cijenu, takvu glupost može samo Balkanac smišljat koji ne razumije osnovne principe TK.
U Americi i Češkoj se dokapitalizacije i kolateralna razvodnjavanja provode uglavnom po market price ili dogovorenoj par value kada se nagomilaju dugovi.
Oni mogu jedino smanjiti nominalu sa 20 na 10, I kad dokapitaliziraju po 10 kuna dići će na burzi isto tako i vozdra.
Uostalom njih baš briga koja je cijena na burzi, čak im više odgovara da je iznad nominale da im kapital ne postane meta kojekakve nelojalne konkurencije koja bi mogla skupiti 5% onda pa zahebavat i cucat tajne info. Znaju da po Balkanu ima gomila sitnih duša koje se bave cucanjem povlaštenih informacija za studentski honorar, naslijeđe komunističkog sustava, a uostalom u regiji djeluje i gomila tajnih sluzbi iz najmanje 10 zemalja.
Ovo sa spajanjem dionica pa rezanjem nazad šta rade na DLK ima inače i svoj naziv. Samo taj naziv ne bute našli u Buffetovim ili Soroševim knjigama o burzovnom ulaganju nego u kaznenom zakonu 🙂
Zapadni investitori, tako i češki u pravilu razmišljaju kako nešto podići,razviti ,poboljšati ,a ne kako nekog prevariti, “iscijediti”, umanjiti kao ovi naši
Razlika između ta dva modela promišljanja svijeta očituje se u razvoju Češke i Şlovačke nakon pada berlinskog zida i propadanju hrvatskog gospodarstva i prelasku u vlasništvo inozemnih fondova, banaka i bogatih austrougarskih, ruskih i turskih industrijalaca
Većinu bogate drżavne imovine uništio je I rasprodao domaći čovjek tehnokrat koji razmišlja modelom spajanja sa DLK, a vikendima se omata u zastavu i zalijeva šampanjcem kao mladunče ruskog oligarha
Oni si jednostavno ne mogu pomoći, to je kao govorna mana taj nagon da se nešto odradi sastrane i obavezno usput nekog prevari, u pravilu sunarodnjake
Zato vam ovdje neće biti spajanja tipa Dlkv sve i da domaći konzultanti to predlože
Da je DDJH izlistan na “zapadnom trzistu” vec odavno, najvjerojatnije, ne bi ni postojao…
Zaboravljate bitni stvar da Cesi mogu nakon 75% iskemijat da nama malima ponude obaveznu prodaju dionica njima po nekoj smijesnoj xx cijeni i tada ce biti 100% vlasnici
upravo tako! nije toliki problem što će sada kroz dokap srezati cijenu dionice na 1 kn ili niže (jer se cijena može u godinu dana vratiti na 3-4 kn) nego što kada česi dođu na 75% mogu raditi što hoće, mogu napraviti novi dokap samo za sebe pa doći na 95% i onda delist. pogledajte npr. što se sada događa sa spačvom d.d.
da,jer sa 75% mogu ostale dioničare vozati kako žele tak da je od (lošeg) dokapa povećanje njihovog udjela na 75% još gora vijest za male dioničare (i za državu koja će također upasti u tih 25%)