Iako me tržište debelo demantira sa kretanjem cijene dionice JD I dalje ostajem pri svome izboru, izašli rezultati nedavno za 3 kvartal i rasturili kao uvijek I prihode i zaradu u odnosu na očekivanja, četrnaesto rasturanje očekivanja u nizu to jest skoro četiri godine ali eto cijena i dalje pada, iako još traje to nadmetanje vezano za dostavu hrane I gdje se prže nemili novci od svih uključenih mislim da sa obzirom na bilancu tu ne bi trebalo biti straha? te ne može to unedogled trajati,I to je na kraju krajeva samo mali segment poslovanja ali je ws uzeo to na zub, pogodio smjer tog čitavog hsi indeksa i iako sam imao još neke uzdanice tamo porjesavao ih se naravno prije velikog uzleta 😂, izabrao izgleda tako (zasada, vidicemo) krivu kompaniju koja zaostaje za I sp I hsi
Informanka, 17 – 21/11.
– nakon manjeg tjednog plusa ponovno ovaj tjedan minus od -3.4%.
– portfelj stalno pada ova zadnja cca 3mj. fini minus mi se tu skupio, a kad gledam u novcima veliki minus sam napravila u ova 3mj.
– godišnji prinos je još uvijek sasvim o.k. od +68.8%.
– ovaj tjedan nisam ništa tržila, nemam eura.
– ali skupljam, kasice-prasice, biti će nešto eura ovaj tjedan za neku kupnju, već u ponedjeljak, ali skromnu.
– na žalost ne vidim da će biti neke promjene ove zime.
– ulažem dugoročno pa se ne brinem za moje investicije, čekam taj proljetni bum, ali opet ameri i to mogu upropastiti na 101 način.
Informanka, 24 – 28/11.
– napokon jedan lijepi tjedni rast portfelja od +11.1% .
– u ovoj godini +79.1% .
– skoro cijeli portfelj mi se sastoji od KODT i KODT2 koji mi trenutno čine 98.4% .
– i ovaj tjedan sam na početku tjedna uspjela jeftino kupiti jednu dionicu KODT, za više od toga nemam eura, stvarno šteta, a bila je dobra prilika.
– i tako gledam ja po svom portfelju, izgleda je ta KODT ovaj tjedan ostvarila rast od +11.1% .
– zašto je KODT baš ovaj tjedan toliko rasla nemam pojma, ali doći će dogodine taj veći rast koji toliko željno očekujem.
Informanka, 3 – 7/11.
– 0vaj tjedan katastrofa, na KODT koja mi čini skoro pa sav portfelj se desila elementarna nepogoda s tjednim padom portfelja od -10.9%.
– nije da o ovome nisam pisala, ali me je iznenadio ovako velik pad.
– još nam je četiri mjeseca valjati se u ovome blatu od burze.
– za šest mjeseci očekujem pravi procvat na ovoj dionici (KODT).
– zato ih nabavite (kupite na vrijeme), nemojte mi poslije nismo znali, skupa je….. (NIJE INVESTICIJSKI SAVJET !!!).
– ja sam i ovaj tjedan, a naročito petak koristila za jeftinu kupnju, prodajem sve što mogu prodati, plus keš od turizma i sve u KODT2.
– na ovogodišnji prinos se ne mogu požaliti, sada je 69.1% , kad se sjetim da je to ove godine bilo i preko 100%…..
– doći će taj prinos ponovno, ako ne ove godine a ono dogodine.
– ma neću se buniti ni s godišnjim prinosom od 50% (mislim za iduću godinu).
– idući tjedan će biti zanimljiv, ali sam ostala bez keša.
“– za šest mjeseci očekujem pravi procvat na ovoj dionici (KODT).”
Zašto baš za šest mjeseci? I što ti znači “procvat”?
Lp,
Yield