Informanka, 25 – 29/5.
– evo dva tjedna uzastopnog rasta.
– ovaj tjedan +2.7%, a u ovoj godini +10.1%.
– polako gubim volju za dužim pisanjem i komentarom tržišta jer prođe i pola mjeseca i piše “objava čeka odobrenje”.
Ivana kako bi se moglo na skupštini utjecati da se razmotri kakav split Kodt-a? Imate kakvih saznanja glede splita nekakvog ubrzo? Mislim da bi to bilo poprilično potrebno kod ovakvih cijena dionice..
– vi možete pitati na skupštini ali ne možete utjecati.
– ja znam da su do sada bila barem dva splita dionice.
– u zadnje tri godine imate rast dionice od cca 800%.
– u zadnjih 20g. imate rast dionice od 22.000% (negdje sam pročitala).
– dividenda kada gledamo % u odnosu na cijenu je mala, ali i ta mala dividenda je veća nego cijena po kojoj sam kupila većinu dionica KODT.
– stalno ju po malo i kupujem, sada dosta rjeđe jer je cjenovno dosta skupa.
– kad dođe dividenda kupujem auto a biti će i za kupnju par dionica KODT.
– kad imate puno dionica ta dividenda i nije tako mala.
– najluđa stvar na ovoj dionici vam je buduće poslovanje i izgradnja novih pogona (tvornica).
– i u narednim godinama će ovo biti dobra investicija jer na ovim velikim cijenama ovo je i dalje relativno jeftina dionica.
– moje pisanje i preporuke sigurno nisu financijske preporuke za kupnju jer velika cijena dionice odbija kupce.
Informanka, 1 – 5/6.
ATH……ATH……ATH…….ATH……ATH……ATH…….ATH
– u ovom tjednu +8.8% .
– u ovoj godini +18.9% , nije puno ali je ATH.
– nakon 3g. prosječnih prinosa od 100% sasvim je realno da dođe i do malog hlađenja.
– u daljnji rast vjerujem, kada će do toga doći nemam pojma.
– i ovotjedni veliki rast je došao kao grom iz vedra neba.
– sada čekam: skupštinu, dividendu, 2Q26.
Informanka, 8 – 12/6.
– prošli tjedan sam se radovala ATH portfelja nakon pet mjeseci, a ovaj tjedan ponovno minus -2.6% .
– u ovoj godini +16.3% .
– navikla sam se na godišnje prinose od +100% , ali toga više neće biti na KODT.
– rasti će taj KODT 100% ali će mu za takav rast trebati tri ili vrlo vjerojatno 4g.
– to bi bili neki porasti od cca 25% – 30% godišnje.
– evo ove godine smo upravo na polovici toga rasta.
– tko želi ostvarivati te 100%-tne prinose morati će pronaći neke nove dionice.
– za velike investitore taj godišnji rast od 25 – 30% nije ni tako loš, prije bih rekla da je to jako dobar prinos, ali mali investitor ako ne ostvaruje tih 100% teško će doći do milijuna.
– za veći rast ove dionice (KODT) najveća je prepreka gospon Kolak, neće biti većeg rasta dok taj gospon ne ode u mirovinu.
– taj gospon Kolak ne radi za interese malih dioničara.
Informanka, 15 -19/6.
ATH…….ATH…….ATH…….ATH…….ATH…….ATH…….ATH
– ovaj tjedan +3.4% .
– a u ovoj godini +19.7%, što je ujedno i najnoviji ATH.
– već sam vam pisala, neće više biti godišnje dobiti od 100%, mislim na KODT jer mi je to ustvari i portfelj.
– ali i godišnja dobit od 20 -30% je sasvim o.k. (morati ću se na to priviknuti).
– ne trgujem ništa nemam keša, sve mi je u dionicama, a sada očekujem i velike dividende i to me najviše raduje.
– ali ta dividenda će utjecati na manji pad cijene dionice.
– novi ATH očekujem ubrzo i nadam se dobrom 2Q26 (KODT) koji nam ubrzo dolazi.
Informanka, 22 – 26/6.
– sve se fenomenalno posložilo, stvarno ovo nisam očekivala.
– isplatili dividendu,
– nakon isplate dividende porast cijene dionice,
– vratila sam sve dugove,
– ali turizam + dividende = imam veliki višak keša i nemam pojma što ću s time, razmišljam……….
– malo ću se uljepšati kupnjom zlatnog nakita, (ne investicijskog).
– hoćete li i vi svoje djevojke i supruge počastiti zlatnim nakitom ???, to bi bili lijepo od vas.
– a ovaj tjedan, porast portfelja + dividende = tjedni prinos od +4.5%.
– u ovoj godini +24.2%.
Malo je ovdje jezovito, kao da sam došao u grad duhova!
– već kad ste došli u grad duhova, tu možete pročitati o 100% godišnjem prinosu o kojem pišem tu na ovom forumu odnosno ovoj temi, svali tjedan.
– i to zadnje tri godine, svake godine dobit cca 100%.
– to vam dođe prinos u zadnje tri godine od 800%.
– a vidite i sami da ne lažem jer mi je portfelj sastavljen 98% od jedne dionice (KODT).
– i tu vam nema drukanja, na ovom forumu (gradu duhova), duhovi ne drukaju.
– pogledajte samo onaj popularni forum za drukanje i navlačenje.
– na žalost, to vam pišem već duže vrijeme, više neće biti tih godišnjih prinosa od 100%, što bi rekli tko je jamio je jamio.
– evo nakon 6mj. prinos mi je cca 25%, kad bi do kraja godine to išlo na 50% bilo bi fenomenalno, ali ne vjerujem u to.
– ako u narednih 5g. godišnji prinosi budu 25% i ako imate 1M za 5g. će te imati 3M, to umanjite za inflaciju i izračunajte zaradu.
– a vas gospon milijarder bi zamolila da mi predložite koja bi to dionica u naredne 3g. mogla godišnje rasti po 100%.
– ipak ste vi milijarder i ne znam tko bi bolje od vas znao odgovor na ovo pitanje.
– unaprijed vam se zahvaljujem !
Informanka, 29/6 – 3/7.
– ovi moderatori su išli na more te ne možete pročitati ni ono što sam napisala prošli tjedan.
– a prošli tjedan je kod mene bila euforija: velika dividenda, smanjenje glavnice po kojoj računam rast portfelja (zaradu), vraćanje dugova, portfelj na ATH, a i ovaj tjedan je na ATH.
– i došlo je do greške, tjedni prinos nije bio 4.5%.
– ovaj tjedan je tjedni prinos +1.5%.
– a u ovoj godini je prinos +23.5%, (ispravljeno).
– na početku tjedna sam kupila par dionica KODT i KODT2, i već u plusu s njima.
– sada čekam 23/7 objavu 2Q26. KODT .
– dobro izvješće će gurati cijenu prema 5.000e .
– može biti i lošije izvješće i pad cijene, ali takav scenarij ne očekujem