Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Informanka, 13 – 17/10.

– u ovom tjednu, u mojem portfelju je bio malo veći zaron da bi u četvrtak i petak uslijedio blagi rast.

– je li ovo početak nekog rasta ???, to ćemo doznati tek 27/10 kada vidimo izvješće KODT za 3Q25.

– ako izvješće ne bude dobro na KODT će uslijediti višemjesečni veći zaron, ali kako nam se bude bližilo proljeće tada će uslijediti onaj veliki buuuuum cijene rasta dionice, e to čekam, a zimu će trebati prezimiti.

– to su neka moja predviđanja koja i ne moraju biti točna.

– ovaj tjedan moj portfelj je ostvario manji plus od +0.4%.

– a u ovoj godini +81.8%.

– dosta sam trgovala ovaj tjedan, nešto sam i prodavala a za kupnju su mi bili zanimljivi na akcijskim cijenama: KODT2 3.4xx , KOEI 640 , KOTR2 900 .

– te su mi sada u portfelju zastupljene KODT 97.8%, KOEI 1.3%, KOTR2 0.3%.

– te dionice grupe “Končar” mi sada čine 99.4% portfelja.

– je li moj portfelj na putu ka velikom novčanom dobitku saznati ću tek na proljeće, a do tata treba preživjeti sa svim opasnostima koje burza i dionice nude.

plavi01, 13.10.2025. u 11:18

Znate kaj. Na onom drugom forumu ja sam dobio poruku javno napisanu. Plavi prodaj kodt na 4.000. Javno su mi pisali da mi je to napisala ivana7. Nisam Prodal ni 1 kom i još dugo nebum

– savjete ne dajem.

– poruke ne pišem.

– velika većina drukera sa foruma za “drukanje i navlačenje” je prodala dionice KODT da bi kupovali KOEI.

– cijenu KODT su u jednom trenutku zatukli do 3.300 .

– nisu pogriješili što su na višim cijenama prodali KODT.

– cijena dionice KODT je i pala zbog tih prodaja i velikog krcanja u dionicu KOEI.

– Što će biti s dionicom KODT ???

– uprava je najavila lošiji 3Q25., ali to su papiri, s izvješćima se može manipulirati, pogotovo kvartalnim…

– ali onda nam dolaze iduće godine 4Q25., 1Q26., dividenda za 2025., inf. o gradnji nove tvornice, mogući “split” dionice…..

– moje mišljenje je da će biti upravo zbog svega gore navedenog početkom proljeća na ovoj dionici KODT bom-bom-bombastično.

– zbog svega gore napisanog ja sam se nakrcala Končar dionicama – od toga KODT 97.6%.

Informanka, 20 – 24/10.

– mali pomak KODT-ki i odmah tjedni rast portfelja u ovoj godini +4.2%.

– u ovoj godini +86.0%.

– najbolji rast mi je ostvarila KOTR2, u kratkom periodu na 50% kupljenog skoro pa dupli rast, ali raspolažem s previše sitnim ulogom u toj dionici.

– sve karte (novce) sam bacila na KODT, do sad je dobro išlo, u ponedjeljak izvješće, ne očekujem previše.

– imam velika očekivanja za KODT kraj zime/početak proljeća i vjerujem da će biti bom-bom-bombastično.

– ali se ne bi bunila kad bi me iznenadili u ponedjeljak s dobrim izvješćem.

– e, i ništa nisam tržila ovaj tjedan, planirala sam kupiti dvije dionice KORT2 ali cijena odletjela a samo jednu dionicu mi se ne kupuje, KOEI mi je skup a za KODT nemam novaca, skupa dionica.

– eto, ne buljim stalno u gledalicu, ne trgujem, ali pratim što se događa na burzi.

Gospođo ivana7 kupite dlkv neka se nađe i nešto sitno u džepu. Pusa.

Informanka, 27 – 31/10.

– u ovom tjednu sasvim suprotno nego u prošlom, mali pomak na cijeni dionice KODT i odmah moj portfelj napravi veliki tjedni minus od -6.0%.

– u ovoj godini prinos sasvim zadovoljavajućih +80.0%.

– kako stvari stoje mogu sa sigurnošću reći da ovu godinu moj portfelj neće napraviti 100%, (šteta jer sam u jednom trenutku bila preko 100%).

– ovaj tjedan je još dobro završio jer sam bila u još većem minusu s KODT.

– veliki padovi nam daju priliku za jeftine kupnje, ja sam kupila jednu dionicu KODT (za više nisam imala novca, šteta jer nam je tržište ponudilo dobru priliku za jeftinu kupnju).

plavi01, 01.11.2025. u 15:11

Gospođo ivana7 kupite dlkv neka se nađe i nešto sitno u džepu.

DLKV.

– imam nešto sitno DLKV ali kroz kupnju KOEI jer je on većinski dioničar DLKV.

– sada mi KOEI čini čak 1.3% portfelja.

– želim vam puno sreće i veliku zaradu na DLKV !

– ja i dalje najviše vjerujem u KODT koja mi čini najveći %-tak portfelja.

– a rodbinski smo povezani jer je mama KOEI, a kćerke su KODT, KODT2, KOTR2 i DLKV.

Izvješće 3Q25. za KODT.

– meni je to izvješće čisto očekivano.

– većini je loše pa smo imali pad dionice, ali budimo realni KODT ove godine O.K. posluje.

– nemojte ni od izvješća KODT 4Q25. previše očekivati.

– ali možete očekivati dividendu u lipnju cca. 100e , ako postotak dobiti za dividendu ostane isti kao i ove godine.

– na ovoj dionici (KODT) sada slijedi samo dosadno čekanje.

– kraj veljače 4Q25.

– kraj travnja 1Q26., e tu možemo realno očekivati neki rast proizvodnje.

– pa objava dividende.

– skupština.

– lipanj, isplata dividende.

– u tom periodu bi morali znati nešto i o izgradnji nove tvornice u Zaprešiću.

– o očekivanom porastu cijene dionice KODT, ću pisati nekom drugom prilikom.

Kodt lapapa. Vidimo se za Uskrs a dotle dosada jer kodt je valjda odradio svoj pad

Informanka, 3 – 7/11.

– 0vaj tjedan katastrofa, na KODT koja mi čini skoro pa sav portfelj se desila elementarna nepogoda s tjednim padom portfelja od -10.9%.

– nije da o ovome nisam pisala, ali me je iznenadio ovako velik pad.

– još nam je četiri mjeseca valjati se u ovome blatu od burze.

– za šest mjeseci očekujem pravi procvat na ovoj dionici (KODT).

– zato ih nabavite (kupite na vrijeme), nemojte mi poslije nismo znali, skupa je….. (NIJE INVESTICIJSKI SAVJET !!!).

– ja sam i ovaj tjedan, a naročito petak koristila za jeftinu kupnju, prodajem sve što mogu prodati, plus keš od turizma i sve u KODT2.

– na ovogodišnji prinos se ne mogu požaliti, sada je 69.1% , kad se sjetim da je to ove godine bilo i preko 100%…..

– doći će taj prinos ponovno, ako ne ove godine a ono dogodine.

– ma neću se buniti ni s godišnjim prinosom od 50% (mislim za iduću godinu).

– idući tjedan će biti zanimljiv, ali sam ostala bez keša.

Ja nigdje nisam napisao da sam kupio dlkv.

Informanka, 10 – 14/11.

– ovaj tjedan lagani oporavak od onog velikog prošlotjednog minusa.

– tjedni rast je +2.3% .

– u ovoj godini +71.4% .

– ništa nisam trgovala, ima prilika na tržištu ali ja nemam keša, sve mi u “Končarovim” dionicama odnosno  u KODT.

– sada vam ide zimski san, odnosno mirovanje što se burze tiče.

– kad se otopi snijeg koji još nije pao očekujem da tržište živne.

Forum ist The End

New Report

Close