Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo dati ću i ja neku svoju situaciju..Znači glavnina portfelja mi je OTPindeksni koji je nedavno premašio dvije godine.., znači nema poreza..Napravio je malo preko 60% ali nisam još ništa prodao i neka namjera mi je sačekati još proljeće 2026 ili taj OECD koji bi trebao biti kada..kraj 2026??

Imam i koei i kodt na koji za sada još imam porez ali i to bih držao još duže ako ne i pojačao poziciju..

U međuvremenu želim nam što manje ratova i inih događaja.. 😛

Informanka, 22 – 26/9.

– ponovno manji tjedni minus od -0.9% .

– u ovoj godini +89.8% .

– ovaj tjedan vidim da je bivši direktor KOEI ponovno kupio 6 dionica KODT, i ja se stavim doslovno na glavu i nekako uspijem kupiti jednu dionicu KODT, još mi je ostala neka sića i idući tjedan ću kupiti par dionica KOEI, kupila bi ih i ovaj tjedan ali nije išlo po 630e.

– u portfelju mi se povećala pozicija KODT (97.7%) i KOEI (0,9%).

– ovo nikad nisam pisala dug mi je 0.51% (u postotku izgleda malo ali je portfelj malo veći, te dug nije zanemariv).

je lipo je oplemenjivati kapital, još je lipše nagraditibsse tu i tamo. akobsam i nepismen, opet imam veći prinos od vas. Ove godine sam izlazom pretekao narančastog pa sam kupio na akciji eto .. 😁

Što se tiče drugog foruma tamo mi je isti nick. Vama ?

ivana7, 25.09.2025. u 10:25

misterno, 15.09.2025. u 15:13

ovaj forum jedva funkcionira, a i čemu pitam se

– dobili ste odgovore na sve vaše nedoumice i pitanja.

– znači ovaj forum funkcionira.

– i za kraj ovo vam se neće svidjeti, vi spadate u onu skupinu Hrvata od preko 99% investicijski nepismenih.

– ali to nije neko veliko zlo, utvrdili smo činjenice, sve se to da ispraviti čitanjem i učenjem.

– zašto se ne bi vi i ostali nepismeni Hrvati investicijski opismenili.

– mogu vam reći da je stvarno lijepo ostvarivati godišnje prinose od preko 100% i ne imati financijskih problema u životu.

– vjerujte mi, sve je u životu puno lakše kad ste pametniji.

misterno, 01.10.2025. u 10:22

Što se tiče drugog foruma tamo mi je isti nick. Vama ?

Ledica.

Informanka, 29/9 – 3/10.

– ponovno tjedni minus, ovaj put malo veći -4.1%.

– u ovoj godini +85.7% , to je dobar rezultat ali se sve više udaljavam od cilja koji je 100%.

– početkom tjedna sam uspjela po najnižoj cijeni kupiti par dionica KOEI, radije bi kupila KODT ali za tu dionicu mora se izdvojiti previše novaca kojih nemam.

– ta velika cijena dionice KODT smanjuje joj likvidnost, ne znam kako to uprava KODT ne vidi, možda i vidi ali joj ovi iz KOEI to ne dopuštaju.

– s tim sitnim dokupom KOEI mi je u portfelju prešao 1%.

– KOTR2 je ostvario čudesan rast, šteta što mi je ta dionica u portfelju prisutna u neznatnoj količini, kad sam ju kupovala nisam imala dovoljno novca, a ni sada neman novaca.

– vidite li vi budući investitori kako mi dioničari nikada nemamo novca.

sokolic12, 25.09.2025. u 14:50

Ivana kad će se u kodt vidjeti efekti nove investicije?

KODT.

– efekti nove investicije u KODT će se vidjeti za jedno 5-6 mjeseci.

– znam, to je previše vremena za čekanje pa vam je bolje kratkoročno investirati u brzorastuće dionice.

– pa kad se obogatite kupite 2-3 dionice KODT, ali pazite da to učinite na vrijeme.

– ja imam previše toga (KODT) pa kad bi ga prodala pitanje je bi li stigla kupiti ga natrag.

– na cca 50% količine bi morala platiti porez, i to veliki jer sam tu punoooo zaradila, a ja sam se zavjetovala Gospi da taj porez neću plaćati.

– meni ta KODT i KODT2 čini točno 97.6% portfelja.

– već sam vam 100 puta napisala da je to kod mene stvarno loše sastavljen dionički portfelj.

– ja vam vjerujem u taj KODT, možda o njemu znam nešto više od vas ali znate i sami o povlaštenim inf. se ne smije pisati jer onda ne bi bile povlaštene inf.

– meni je investiranje zabavno, a nije da se i ne zaradi, ponavljam u KODT vjerujem a hoćete li i vi, to je svakako vaša privatna stvar.

– i nije mi nikako cilj navlačiti vas na taj KODT

– znam da bi se većina vas veselila mome bankrotu na KODT.

– dobro je onaj sveučilišni profesor napisao da je investiranje u dionice gore od kockanja.

– a i jedan analitičar, jedne cijenjene investicijske kuće, mislim da se zove Mazga i za dionicu KODT je dao preporuku prodati.

ivana7, 20.07.2025. u 18:37

– kupila sam i nešto KOTR2 i KOEI , ovaj KORT2 sam kupila po 600 i stvarno nije normalno koliko je to naraslo (ali to mi čini neznatnu stavku u portfelju).

KOTR2.

– da ne bi bilo da na ovoj temi pišem samo o KODT.

– gore sam vam citirala jednu rečenicu iz “Informanke 14 – 18/7.

– na toj transakciji sam u plusu točno +62.84%, velika zarada u %, samo što ću te dionice sada morati odležati dvije godine u mojem portfelju.

– zaradite i vi novce, ZSE vam pruža fenomenalne prilike za velike zarade.

Ivana ne moraš me navlačit na kodt, on je meni već dulje vrijeme oko 65% portfelja a ostatak je po pola Koei i span

ivana7, 05.10.2025. u 16:07

sokolic12, 25.09.2025. u 14:50

Ivana kad će se u kodt vidjeti efekti nove investicije?

KODT.

– efekti nove investicije u KODT će se vidjeti za jedno 5-6 mjeseci.

– znam, to je previše vremena za čekanje pa vam je bolje kratkoročno investirati u brzorastuće dionice.

– pa kad se obogatite kupite 2-3 dionice KODT, ali pazite da to učinite na vrijeme.

– ja imam previše toga (KODT) pa kad bi ga prodala pitanje je bi li stigla kupiti ga natrag.

– na cca 50% količine bi morala platiti porez, i to veliki jer sam tu punoooo zaradila, a ja sam se zavjetovala Gospi da taj porez neću plaćati.

– meni ta KODT i KODT2 čini točno 97.6% portfelja.

– već sam vam 100 puta napisala da je to kod mene stvarno loše sastavljen dionički portfelj.

– ja vam vjerujem u taj KODT, možda o njemu znam nešto više od vas ali znate i sami o povlaštenim inf. se ne smije pisati jer onda ne bi bile povlaštene inf.

– meni je investiranje zabavno, a nije da se i ne zaradi, ponavljam u KODT vjerujem a hoćete li i vi, to je svakako vaša privatna stvar.

– i nije mi nikako cilj navlačiti vas na taj KODT

– znam da bi se većina vas veselila mome bankrotu na KODT.

– dobro je onaj sveučilišni profesor napisao da je investiranje u dionice gore od kockanja.

– a i jedan analitičar, jedne cijenjene investicijske kuće, mislim da se zove Mazga i za dionicu KODT je dao preporuku prodati.

Možda ga je trebalo prodati na 4.100 eura pa sada čekati za kupnju jer čekanje/vrijeme je novac. Jer kad će ponovo preći 4000 eura pitaj boga.

Informanka, 6 – 10/10.

– ponovno jači tjedni minus od -4.3% .

– u ovoj godini se još dobro držim s plusom od +81.4% .

– najgore mi je što i u idućem tjednu vidim da će biti minus.

– ali to vam je tako s dionicama, tko nema živaca neka proda.

– u ovom tjednu sam u više navrata dokupljivala KOEI po 640e i sada mi on čini 1.2% portfelja.

– a možda u idućem tjednu bude i povoljnijih prilika za kupnju KOEI.

– žao mi je što nisam kupila KODT po 3.500e ali to je puno novca kojega u tom trenutku nisam imala.

– kako sada stoje stvari načekati ću se do novog ATH portfelja.

plavi01, 06.10.2025. u 16:00

Možda ga je trebalo prodati na 4.100 eura pa sada čekati za kupnju jer čekanje/vrijeme je novac. Jer kad će ponovo preći 4000 eura pitaj boga.

KODT.

– gospon Plavi, dobro bi bilo da nas idući put obavijestite na vrijeme kada treba prodati, šalim se.

– trejderi su vam srušili KODT do 3.300e kako bi mogli ući u KOEI.

– budimo iskreni, napravili su dobar posao.

– ja vam ne trejdam, ja sam vam ono dugoročnooo investiranje, kad nađem dobru dionicu sve u nju, (što i nije puno pametno).

– meni je tata imao dobro plaćen posao, bio je kapetan na velikoj beloj lađi.

– tata je imao veliko povjerenje u mene, kako sam na faksu bila jedna od najboljih dao mi je novce jer sam ja bila zaluđena s burzom, to nije bio tako veliki novac.

– ali ja sam od tog novca napravila stvarno velike novce, skoro pa da nisam napravila neku pogrešku, manjih je bilo ali kod velikih investicija nisam sebi smjela dozvoliti taj luksuz iako sam ulagala manji dio novca u nelikvidne i rizične.

– KODT mi je uvijek bila jedna od većih investicija, tu sam ušla na cca 900 – 1.000kn cca 50% portfelja.

– a kad te kune pretvorim u eure 950kn : 7.53 = 126.16e .

– ali tu je bio i “split” dionice, od jedne dionice dobili smo dvije dionoce.

– ili to bi cjenovno bilo 126.16e : 2 = 63.08e.

– mene je jedna dionica KODT koštala cca 63e, i sada pokušajte shvatiti kako to izgleda ka mi je ove godine bila isplaćena dividenda od cca 70e (odbijen porez).

– a u idućim godinama velika je šansa da ta dividenda bude i duplo veća a to bi značilo da svaka iduća dividenda isplati u duplo moje inicijalno ulaganja.

– i kad sam vidjela što je ta KODT samo sam je dokupljivala i dokupljivala, ostale dionice sam rasprodavala, totalno sam zanemarila disperziju portfelja i sada mi ta KODT čini 97.6% portfelja.

– i potpuno mi je svejedno je li trenutna cijena KODT 3.000e ili 4.000e. jer znam ta ta firma ima dobro plaćenog posla za idućih 5g s dobrom maržom, a imati će dobro plaćenog posla i u idućim desetljećima, zbog toga šire pogone, grade novu tvornicu, za 3g. će poduplati proizvodnju transformatora.

– i imam neki osjećaj da bi tu cijena dugoročno mogla rasti.

Znate kaj. Na onom drugom forumu ja sam dobio poruku javno napisanu. Plavi prodaj kodt na 4.000. Javno su mi pisali da mi je to napisala ivana7. Nisam Prodal ni 1 kom i još dugo nebum

Pusa

New Report

Close