EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Informanka, 20 – 24/7.

– KODT fenomenalno dobro financijsko izvješće 2Q26., taj KODT mi čini cca 97% portfelja i ovaj tjedan mi portfelj nije završio na ATH.

– u ovom tjednu porast portfelja +2.7%.

– u ovoj godini +23.0%, kada gledam prinose prošlih godina ovogodišnji je dosta skroman.

– dobila sam velike dividende + prinos od turizma (trenutno je ona prava žetva po visokim cijenama, a sve puno).

– planirala sam imati keš na računu jer sam previše u dionicama (ali samo u onima najkvalitetnijima).

– i u prošlim tjednima se dogodi pad cijena meni zanimljivih “Končarovih” dionica, te nisam mogla odoljeti kupnji, kupila sam 5 dionica (KODT, KODT2), ja i gospon Berkopić kupujemo, a vi prodajite i dalje i rušite cijenu što više.

– kupila sam i KOEI, poduplala količinu, nisam kupila po 960, ali ni 970 nije previše.

– trenutno mi je KOEI na velikih cca 3% portfelja.

ivana7, 18.07.2026. u 21:50

– još par dana i znati ću u kojem smjeru će ići moj portfelj do kraja ove godine.

– moje mišljenje je da će KODT izbaciti dobro izvješće i da nas neće razočarati.

– nisam pogriješila, KODT je izbacio dobro izvješće, nije razočarao nego nas je fenomenalno iznenadio koliko je dobro izvješće izbacio.

– KODT je potvrdio da je daleko najbolja dionica na ZSE pa i šire.

– ali vidimo da to dobro izvješće KODT nije bombastično utjecalo na rast cijene dionice KODT.

– tako mogu zaključiti da će u ovoj godini moj portfelj završiti u dobroj pozitivi ali ne vjerujem da ću dostići 50% godišnjeg rasta portfelja.

Informanka, 27 – 31/7.

– KODT na najbolje izvješće i moj portfelj ovaj tjedan padne -1.6% .

– možda se radi o ljetnoj letargiji, ali ovi “Končari” po uspješnosti nemaju nikakvu konkurenciju na ZSE jer je većina ostalih izvješća “ajme majko, katastrofa ili teška katastrofa”.

– čekati ćemo razvij situacije, meni se nigdje ne žuri.

– i u ovoj godini +21.4%.

ivana7, 02.08.2026. u 22:32

Informanka, 27 – 31/7.

– KODT na najbolje izvješće i moj portfelj ovaj tjedan padne -1.6% .

– možda se radi o ljetnoj letargiji, ali ovi “Končari” po uspješnosti nemaju nikakvu konkurenciju na ZSE jer je većina ostalih izvješća “ajme majko, katastrofa ili teška katastrofa”.

– čekati ćemo razvij situacije, meni se nigdje ne žuri.

– i u ovoj godini +21.4%.

Slažem se u potpunosti u vezi ostalih izvješća.

Kakvu dobit KMT očekuješ u ovoj polovici godine? Više ili manje od 5 milijuna eura neto? Još 5 milijuna neto bi dalo godišnji EPS od 150 po dionici.

KODT je teško dati ikakva konkretna predviđanja jer nas je sa zadnjim izvješćem sve oborio s nogu, vjerujem i tebe, ali nije iluzorno očekivati daljnje ogromne dobiti… Koliko tu EPSa očekuješ?

Informanka, 3 – 7/8.

– ponovno tjedni minus od -1.5% .

– a u ovoj godini pad ispod 20% odnosno točno -19.9% .

– to je uobičajeno za ovaj dio godine, sada čekam rujan hoće li doći do kakve pozitivne promjene.

ivana7, 28.06.2026. u 14:57

Milijarder, 22.06.2026. u 17:28

Malo je ovdje jezovito, kao da sam došao u grad duhova!

– već kad ste došli u grad duhova, tu možete pročitati o 100% godišnjem prinosu o kojem pišem tu na ovom forumu odnosno ovoj temi, svali tjedan.

– i to zadnje tri godine, svake godine dobit cca 100%.

– to vam dođe prinos u zadnje tri godine od 800%.

– a vidite i sami da ne lažem jer mi je portfelj sastavljen 98% od jedne dionice (KODT).

– i tu vam nema drukanja, na ovom forumu (gradu duhova), duhovi ne drukaju.

– pogledajte samo onaj popularni forum za drukanje i navlačenje.

– na žalost, to vam pišem već duže vrijeme, više neće biti tih godišnjih prinosa od 100%, što bi rekli tko je jamio je jamio.

– evo nakon 6mj. prinos mi je cca 25%, kad bi do kraja godine to išlo na 50% bilo bi fenomenalno, ali ne vjerujem u to.

– ako u narednih 5g. godišnji prinosi budu 25% i ako imate 1M za 5g. će te imati 3M, to umanjite za inflaciju i izračunajte zaradu.

– a vas gospon milijarder bi zamolila da mi predložite koja bi to dionica u naredne 3g. mogla godišnje rasti po 100%.

– ipak ste vi milijarder i ne znam tko bi bolje od vas znao odgovor na ovo pitanje.

– unaprijed vam se zahvaljujem !

Poštovana Kolegice,

kao što ste vi odradili KODT, ja donekle odradio na DLKV, u manje od dvije godine sa 3,37 na

cca 17 eura +/-.

Trenutno i ja razbijam glavu koja bi to mogla biti slijedeća raketa, ali je baš i ne vidim na ZSE.

Očekujem iskorak na JDPL, iako je rizična dionica, i za sada sa slabim prometom,

ali rast je u kratkom vremenu odrađen od cca 6 na cca 14 eura.

Želim vam mnogo uspjeha u budućim ulaganjima!

New Report

Close