MDKA, godišnje izvješće.
– očekujem da dividenda neće biti manja od 200 eura.
– u 101. godini poslovanja MDKA, ovo im je financijski najbolja godina.
– na ovoj temi 23/3 sam vam napisala kolika će biti dividenda MDKA, i naravno pogodila.
– a što je o tome pisao neki novinar i žuti tisak, i neki forumaši ?
– a takve informacije odnosno dezinformacije stvarno zbunjuju većinu investitora.
– hoćemo li jednom dočekati dan kada će se ti novinari, urednici žutog tiska i forumaši ispričati zbog svojih dezinformacija.
Informanka.
– najbolji tjedan u ovoj godini, tjedni prinos +3.5% , a u ovoj godini +23.4% .
– to je tako kad mi tjedni rast odrade dvije glavne sastavnice portfelja (KODT i MDKA), trenutno 80.9% .
Informanka.
– očito da o najboljeg može i još bolji tjedan s prinosom od +4.0%.
– ovogodišnji prinos je +27.4%.
Informanka.
– ovi rekordni tjedni s “najprinosom” mi se nižu jedan za drugim.
– tako sam ovaj tjedan ostvarila ono naj naj bolji ovogodišnji tjedan s tjednim rastom od nevjerojatnih +7.9%.
– to vam je više nego što će vam dati narodne obveznice za dvije godine.
– a godišnji prinos još bolje izgleda +35.3%.
– sve sam više puta provjeravala ali nema greške, mislim da će se s ovim složiti i moj kontrolor portfelja gospon Y.
– ovaj tjedan nisam ništa trgovala.
– što mi je to ostvarilo ovotjedni rast: MDKA, KODT, IKBA, ATPL, SPAN, PLAG, KTJV…. ovo čega imam najviše je i raslo najviše.
– rastu portfelja je doprinijela i jedna dividendica, 50% toga stavila na brokerski, 25% povrat duga i 25% ide u potrošnju.
– i nemojte biti ljubomorni, probajte i vi iskoristiti financijske prilike koje pruža burza, (pametno bi bilo i da izbjegnete burzovne neprilike).
Medika, u kojoj Uskokovićeva tvrtka Auctor drži preko 48 posto vlasničkog udjela, u ovoj godini neće dijeliti dividende već sav lanjski profit (11,8 milijuna eura) usmjerava u zadržanu dobit.
MDKA.
– dobro, kome vi više vjerujete ???
– nekom novinaru koji piše za žuti tisak ili meni koja se bavi tim dionicama.
– nedavno sam vam na ovoj temi pisala kako sam redovno u knjižnici, sav taj žuti tisak mi je besplatno dostupan, ali me jednostavno to ne zanima, jer stvarno nema smisla čitati taj žuti tisak.
– taj novinar da ima znanje, sigurno ne bi pisao članke za taj žuti tisak i onaj sitan novac koji za to dobije.
– odnosno kad bi taj novinar imao znanje bavio bi se dionicama i zarađivao novce.
– savjet za tog neukog novinara, čovječe idi na skupštinu one dionice koja te zanima, i tamo slobodno pitaj upravu za sve što ti nije jasno pa onda piši.
– a da bi mogli doći na tu skupštinu i postavljati pitanja morate imati samo jednu jedinu dionicu.
– znam kod MDKA je to malo teže jer je cijena jedne dionice cca. 4.500 eura, ali imate i onih jeftinijih np. VART jeftinije od eura samo 64 centa, DLKV 2.32, INGR 2.48 .
– prije nego počnete pisati o tim dionicama dobro bi bilo da nešto o dionicama i naučite nego što pišete dezinformacije.
– eto zbog svega toga ja ne čitam taj žuti tisak.
MDKA.
– pročitajte ovo poviše što sam napisala, stvarno je poučno.
– sada je priči došao kraj, MDKA je izglasala i za dva dana podijelila lijepu dividendu.
– imali ste nekoliko neukih forumaša koji su citirali jednog neukog novinara i novine koje objavljuju te dezinformacije.
– jeste li negdje pročitali da su se ti forumaši, novinar i te novine koje su objavile te dezinformacije nekome ispričali za te svoje gluposti ???
– za mene možete napisati da sam onakva ili ovakva ali sam poštena, svjesno nikada neću napisati koju dezinformaciju ili tvz. “drukanje” na forumu.
N vrijeđati ljudsku rasu . Kada se jedno izdanje spomene 5000 a drugo nekih 3000 puta , postoji razlog za to a to sigurno nije ” Majka Tereza ” razlog . O nesvjesnosti ne možemo pričati upravo zbog tolikog ponavljanja . Toliko nitko nije nesvjestan . Ni vjeverica u šumi .
Molio bih gospođu Blažeku da malo stane na loptu, bankrotirat ću ako ovako nastavi. Inače, u ovoj zoni je dobra kupnja. Target je 12,00.
Vidim da Juniusa i dalje svrbi.
.
Covjeku koji razmislja dvodimenzionalno je tesko objasniti da postoji i treca dimenzija. Nije kontradiktorno smatrati da smo u sirem bear marketu i svejedno biti u odredjenim okolnostima bullish na nekim dionicama… jednostavno pokusavas profitirati na pojedinim dionicama koje kratkorocno ili dugorocno idu kontra trenda… koristis bear market relije za kratkorocne trejdove.
.
Napisao sam da ove dionice planiram drzati na neodredjeno, to ne znaci dugorocno. Danas je jednostavno bio buy signal, stavit cu mozda ako stignem kasnije i grafove, kada se vratim iz teretane. Jednostavno trenutno nemam tocan target, to cu odrediti u hodu. Nisam napisao ni da sam all in kako on navodi, daleko od toga.
.
Momak je procitao dva moja posta i sve mu je odmah jasno. 🙃
.
Stvari su inace u zivotu slojevite pa nije bas uputno razmisljati linearno, to je prilicno ograniceno.
Obećao sam grafove.
.
ADRS2 target je 60,20. Cijena trenutno radi retest breakouta i u buy zoni je.
HPB je ponovo na vrhu range-a, ako će napraviti breakout bit će u sljedećih par dana. Target je 133.
ADRS2 dobro napreduje, uskoro bismo trebali vidjeti breakout. Prvi target je 60.20, a drugi će vjerojatno biti negdje blizu vrha ovog kanala, ali o tome ćemo drugom prilikom. Ja sam malo požurio sa kupnjom, već po običaju, prosjek mi je 58,10.
.
HPB radi konsolidaciju ispod razine otpora, takozvani build-up, to je dobro. Trigger za kupnju je kada cijena napravi breakout. Ja sam već od ranije u poziciji, prosjek je 116.
Best buy i dalje :
JNAF-R-A
ERNT-R-A
Zašto ? Jer očekujem rast cijene u relativno kratkom vremenu i to na bazi fundamenata i dividende naravno.U nesigurna vremena kvaliteta ima značajnu prednost kod ulaganja .
Informanka.
– ovaj tjedan u sitnom minusu čime je veliki višetjedni rast zaustavljen.
– tjedni minus mi je -0.2%, izgleda je ona zločesta gospođa ponovno prodala koju dionicu i u mojem portfelju automatski to izazove veći minus koji je ovaj put amortiziran lijepim rastom IKBA i ZABA.
– godišnji plus mi je stvarno dobar +35.1%, da ostane ovako do kraja godine ja zadovoljna, jer sada dolazi ljeto i pad cijena dionica ali se nadam da će se sve to do kraja godine i oporaviti.
– ovaj tjedan sam puno trgovala, u dionicama sam bila preko 102% i sada to spuštam na 100%, odnosno vraćam kredit s kojima sam kupila dionice.
– prodajem neselektivno samo da prodam sve ove manje pozicije koje imam, prodala sam sav CKML sa sitnim minusom, mala pozicija pa mi se ne da to pratiti, a ima i puno boljih prilika na tržištu.
– pala je cijena ATPL, imala sam nešto keša i jednu veću dividendu i ja sve to ubacim u ATPL.
– potom idem u dosta prodaja ovih sitnijih pozicija, skupim malo više tog keša pa ponovno vidim priliku na ATPL i ja ponovnu sa svim kešom u ATPL.
– potom nastavim s rasprodajom manjih pozicija, sada sam s tim kešom na stvarno jeftinoj ali i mogućoj kupnji na ATPL.
– u isto vrijeme sam se postavila i na prodaju ATPL da malo smanjim tu poziciju.
– imam puno želja a malo slobodnog keša, sljedeća veća dividenda mi dolazi tek za mjesec dana (KODT), do tada ću se zabavljati s ATPL, kupi – prodaj.
– ATPL, ne smatram to nekom pametnom dugoročnom investicijom ali je o.k. za kratkoročno zabavljanje, a možda nešto i zaradim.
– meni je najvažnije da se moje udarne investicije dobro drže a sve ostalo mi je zabava.
N vrijeđati ljudsku rasu . Kada se jedno izdanje spomene 5000 a drugo nekih 3000 puta , postoji razlog za to…..
gospon Andromeda.
– imate baš lijepo žensko ime, je li znate da ime vučete po princezi Andromedi, liku iz grčke mitologije.
– nego ovo je tema o dionicama a vi na jednoj temi neću napisati da drukate, mislim da je to više vaše neiskustvo ili neznanje, pa ću vas podučiti neke stvari koje ja znam a vi očito nemate pojma o tome.
– pišete o dionici: “vlasnička struktura No.1 = 11.57% .
– to što ste napisali za tu dionicu je potpuno točno.
– ali niste napisali ono najvažnije da se tu radi o dionici serije (P) koja je potpuno nevažna jer ne nudi pravo glasa na skupštini.
– i vidi sada vraga, na seriji (R) koja ima vlasnička prava i pravo glasa na skupštini taj vlasnik No.1 ima 99.77% dionica.
– gospon Andromeda očito ste još mladi i zeleni, pa pitajte upravu imate li pravo glasa s tim vašim dionicama ???
– i nemojte drukati kao onaj žuti tisak i neki forumaši, o tome sam već pisala pa da se ne ponavljam.
– pitajte sve što vam nije jasno, zbog toga i služi ovaj forum.
– a sada bi bilo lijepo od vas kada bi se na temi gdje ste drukali lijepo ispričali investitorima i naveli točne inf. (namjerno nisam napisala o kojoj dionici se radi.)
Prognoza za (ERNT, JNAF i ADRS2)
– jučer sam računala po nekim mojim formulama koliko vrijede dionice u mojem portfelju i još neke.
– do sada su mi se te formule pokazale dosta dobrima, 100% točnosti tu sigurno nema.
– uzimam u obzir dosta parametara, pa da ne duljim.
– za moj portfelj mogu napisati O.K. te do kraja godine mogu očekivati i neki rast.
– vidim da na ovoj temi pišete o ERNT, JNAF i ADRS2 pa evo i mojih komentara što kažu moje formule za te dionice.
– u svojem portfelju nemam tih dionica niti ih namjeravam u skorije vrijeme kupovat.
ERNT.
– tu dionicu sam često imala u portfelju, sjećam se nekih zadnjih kupnji na cca. 1.000kn.
– stvarno sam se iznenadila koliko loše (fundamentalno) dionica stoji, tako da moje formule trenutno ne preporučuju kupnju ERNT.
JNAF.
– kad JNAF usporedim s ERNT, JNAF je puno bolja dionica.
– ali ponovno mi za tu dionicu moje formule kažu skupa i pričekati s kupnjom, ako ju imate čekajte s prodajom možda se dionica fundamentalno popravi jer tu situacija za razliku od ERNT nije toliko loša, ali kupnju ne preporučam.
ADRS2.
– nije ni to neki biser od dionice, ali malo bi mogla rasti.
– tu je trenutna situacija ono ni loša a nije ni pretjerano dobra ili kod ocjena (od 1 do 5) tu negdje dobar (3).
– ovo je samo moje mišljenje za te dionice koje i ne mora biti točno, u svojim analizama nisam koristila tehničku analizu.
VART.
– jučer sam bila u šopingu u jednom većem šoping centru, tamo je i jedan dućan Varteksa, usput mi je, pa uvijek bacim oko na taj dućan.
– nikad nisam imala tu dionicu i planiram napisati jedan post i o tom VART i ono danas ću sutra ću i kako vidim prođu godine od tada.
– sada ću vam napisati koju metodu sam upotrijebila te vidjela da ta dionica ništa ne vrijedi.
– taj dućan je lijep, čist, uredan, roba lijepo posložena, prodavačice ljubazna ali tamo kupaca najčešće nema.
– par puta sam tamo nešto išla kupiti i prodavačica mi kaže da oni toga nemaju a da bi to stvarno trebali imati jer je to tražena roba.
– ja pitam prodavačicu, je li sada kad imate novog vlasnika ide bolje, a ona mi kaže, ništa se promijenilo nije, nas nitko ništa ne pita, e to vam je to kada jedan matematičar zna bolje od prodavačica što ide a što ne ide.
– i gledam u tom šoping centu na stotine kupaca ili šetača i vidi vraga, najčešće nitko ne nosi odjevne predmete koje proizvodi VART.
– a konkurencija je žestoka, i jeftinija, neću sad o kvaliteti, ali taj tip odjeće se slabo nosi.
– i onda ako ne ide prodaja kako može ići proizvodnja pitam vas ???
– uglavnom zaključila sam da je ta dionica samo za špekulante i da taj matematičar nema nikakve šanse za uspjeh, i naravno pogodila.
– gledam temu VART i vaših 680 stranica pohvalnog pisanja nisu uspjele podići cijenu tu dionice.
– i još me jedna stvar iznenadila, zadnji druker na temi VART je glavom i bradom gospon Andromeda.
– probala sam s svojim formulama odrediti koliko vrijedi dionica VART.
– ali na žalost, svo moje znanje i sve moje formule kada naiđem u fundamentalnoj analizi na predznake (-) moje formule su totalno bezvrijedne.