Šta misliš Mitkko, hoće se vani nastaviti pad?
Sve mi se čini da hoće, ali nisam 100%
Mislim da je novi val pada tek poceo. Svi ovi pozitivni pomaci dionica su samo bear market reliji, koji ako potraju znaju zavarati pa ljudi zaborave da smo i dalje u bear marketu.
.
Cak i puno nasih dionica trenutno ima klimav graf.
.
Vidakovic je jucer ovdje dobro opisao trenutnu situaciju:
Što nam tržišta govore 09/2023
“Look at the company. Look at the balance sheet. What is the reason the stock should be higher? The suckers going up is not a good reason.”
Slusao sam bas danas to Lynchovo gostovanje na CNBC-u. Super je citat. 🙂
Vidim da Juniusa i dalje svrbi.
.
Covjeku koji razmislja dvodimenzionalno je tesko objasniti da postoji i treca dimenzija. Nije kontradiktorno smatrati da smo u sirem bear marketu i svejedno biti u odredjenim okolnostima bullish na nekim dionicama… jednostavno pokusavas profitirati na pojedinim dionicama koje kratkorocno ili dugorocno idu kontra trenda… koristis bear market relije za kratkorocne trejdove.
.
Napisao sam da ove dionice planiram drzati na neodredjeno, to ne znaci dugorocno. Danas je jednostavno bio buy signal, stavit cu mozda ako stignem kasnije i grafove, kada se vratim iz teretane. Jednostavno trenutno nemam tocan target, to cu odrediti u hodu. Nisam napisao ni da sam all in kako on navodi, daleko od toga.
.
Momak je procitao dva moja posta i sve mu je odmah jasno. 🙃
.
Stvari su inace u zivotu slojevite pa nije bas uputno razmisljati linearno, to je prilicno ograniceno.
Mislim da je novi val pada tek poceo. Svi ovi pozitivni pomaci dionica su samo bear market reliji, koji ako potraju znaju zavarati pa ljudi zaborave da smo i dalje u bear marketu.
.
Cak i puno nasih dionica trenutno ima klimav graf.
.
Vidakovic je jucer ovdje dobro opisao trenutnu situaciju:
Što nam tržišta govore 09/2023
Sviđa mi se kako je Vidaković još uvijek investiran u prasetinu.
Jednog prohladnog jutra u cik zore probudila se Maša. Još razmišljajući o snu u kojem se igrala s Bornom(simpatija iz razreda) polako se ustala i pogledala kroz rosni prozor a kad tamo..
Joj isprika tek sad vidim ovo je tema best buy.Čitam pisanje drugih ovdje o svačemu pa me povuklo.
Dakle.Idemo dalje .
Best buy :
JNAF-R-A
ERNT-R-A
Informanka.
– najbolji tjedan u ovoj godini, tjedni prinos +3.5% , a u ovoj godini +23.4% .
– to je tako kad mi tjedni rast odrade dvije glavne sastavnice portfelja (KODT i MDKA), trenutno 80.9% .
Informanka.
– očito da o najboljeg može i još bolji tjedan s prinosom od +4.0%.
– ovogodišnji prinos je +27.4%.
– ovaj tjedan manji rast mi je odradila MDKA, a onaj pravi rast KODT i ZABA.
– da nije bilo pada kod ATPL, SPAN, KTJV rast bi bio i veći, ali to su mi dionice s malim postotkom u portfelju pa ti padovi ne prave veću štetu u portfelju.
– legle su mi dvije lijepa div. IKBA i PLAG, i neka sića od JDGT.
– s tim div. sam u dva navrata relativno jeftino kupila CKML.
– ali mi se čini da se nisam usrećila s tim CKML, možda ga idući tjedan prodam ili ću malo sačekati.
– pa dođe kvartalno izvješće KODT, stvarno rasturaju.
– i nakon tog izvješća sam jednostavno morala nagraditi taj KODT, a keša nemam.
– prodala sam par dionica JDOS i malo više ZABA, žao mi bilo prodati te ZABE, dobro izvješće ali tu najmanje gubim na porezu i u više navrata kupim tu KODT, a već u imam previše, ali meni nikad previše te KODT.
– i tako dosta zanimljiv tjedan…
Zarada na burzi.
– nekada bi napisala u “Informankama” : “ovaj tjedan sam zaradila za jedan lijepi novi auto srednje klase”.
– a sada vam mogu napisati kako sam u ovih par zadnjih mjeseci zaradila za jedan noviji stan srednje kvadrature ali u regijama gdje su ti kvadrati dosta skuplji: ZG ili na obali.
– ove godine se stvarno isplatilo biti 100% u dionicama.
– čitajte “Informanku”, informirajte se kako i vi možete zaraditi koji “Eurić”.
Vidim da Juniusa i dalje svrbi.
.
Covjeku koji razmislja dvodimenzionalno je tesko objasniti da postoji i treca dimenzija. Nije kontradiktorno smatrati da smo u sirem bear marketu i svejedno biti u odredjenim okolnostima bullish na nekim dionicama… jednostavno pokusavas profitirati na pojedinim dionicama koje kratkorocno ili dugorocno idu kontra trenda… koristis bear market relije za kratkorocne trejdove.
.
Napisao sam da ove dionice planiram drzati na neodredjeno, to ne znaci dugorocno. Danas je jednostavno bio buy signal, stavit cu mozda ako stignem kasnije i grafove, kada se vratim iz teretane. Jednostavno trenutno nemam tocan target, to cu odrediti u hodu. Nisam napisao ni da sam all in kako on navodi, daleko od toga.
.
Momak je procitao dva moja posta i sve mu je odmah jasno. 🙃
.
Stvari su inace u zivotu slojevite pa nije bas uputno razmisljati linearno, to je prilicno ograniceno.
Obećao sam grafove.
.
ADRS2 target je 60,20. Cijena trenutno radi retest breakouta i u buy zoni je.
HPB je ponovo na vrhu range-a, ako će napraviti breakout bit će u sljedećih par dana. Target je 133.
KODT i KODT2 cijelo vrijeme rastu, samo uskočiš u vlakić i to je to, ništa lakše, a novi autić više srednje klase te već čeka iza ugla 🙂
KODT i KODT2 cijelo vrijeme rastu, samo uskočiš u vlakić i to je to, ništa lakše, a novi autić više srednje klase te već čeka iza ugla 🙂
KODT i MDKA.
– KODT i KODT2 to je u stvari ista dionica samo što KODT2 nema glasačka prava ustvari jedino vam je bitna dividenda pa kupite onu koja vam je trenutno jeftinija.
– pazite da kod tog uskakanja u vlakić da ne polomite noge.
– KODT i MDKA za moj ukus su podjednako dobre dionice, KODT s većim cjenovnim potencijalom a MDKA sigurnosnim.
– naravno da kod obje dionice postoje i neki rizici, ali to vam je to, investiranje u dionice vam je rizično, u obveznice skoro pa da nema rizika.
– KODT i MDKA, trenutno su skupe, (kada gledamo koliko su cjenovno obje porasle).
– gledano fundamentalno, obje su stvarno jeftine jer je p/e kod obje ispod 10.
– tako ako tu neće rasti cijena dionice rasti će nam div. prinos.
– a ta dividenda uzrokuje i sam rast cijene dionice.
– gospon Bud,
– ovo nisu dionice za uskočiti i čekati rast cijene koji će vam omogućiti kupnju novog autića srednje klase.
– ovo su dionice za dioničare koji nisu skloni uzbuđenjima i oscilacijama burze.
– tu se po malo godinama ulazi, koliko pratim te dionice p/e je stalno ispod 10 što je o.k.
– morali bi težiti tome da vam dividende svake godine omoguće kupnju jednog autića više srednje klase, morate biti strpljivi jer će taj autić od dividendi jednog dana i doći.
– a sada nećete svake godine kupovati autiće, pa se malo može ići i u koji dokup dionica, pa kupiti neku nekretninu, i naravno nemojte zaboraviti koji novčić potrošiti i na sebe.
– vidite da je investiranje stvarno jednostavno i ne treba vam previše pameti za zaraditi eure za kupnju tih autića u “Tedija”.