EN DE

Best buy – komentari i analize

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Best buy – komentari i analize

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bilo bi super kada biste naveli zasto mislite da je neka dionica BB.

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Span i Vlen su odradili. Za ostalo nabrojano se slažem jako.

@Marielena

23.12.2023. sam kupovao Ulpl po 13,40.

Zasto smatras da Ulpl nije odradila svoje u odnosu na Span i Vlen za koje navodi da su odradili?!

Po meni Span je narastao od IPO, ali cinjenice je sada da je IPO bio veoma povoljan.

Kod Vlen kao i kod drugih slicnih dionica je narasla jer se kupuje buducnost(smatram 30tak %) , ali to ne umanjuje da ce i dalje rasti.

@diokidina

Naravno da su Span i Vlen odlične kompanije i da će dugoročno rasti. Tko je dugoročan, neka sada kupuje.

Bolje su firme i od vaših ostalih nabrojanih i Ulpl.

Ja sam govorila o brzom rastu u skorije vrijeme.

Nebitno po koliko se Ulpl tržio kada je bio izgledan stečaj. Pogledajte vani jučer tankere. Ovdje će trebati čekati naravno jer je dionica nelikvidna.

@mitkko

Za Ulpl jer imaju tankere na spotu, a tko prati vozarine si može sam izračunati.

Od ovog kvartala su i supramaxi na spotu i tu bi sada trebala biti neka zarada.

Na Luka Rijeka i Luka Ploče mi se čini da ide preuzmanje, a i u 2Q će izvještaji biti vjerojatno izvrsni.

Prije nekih mjesec i pol dana ušao long u lumn. Činilo se stvarno kao mogući preokret trenda na kraju tehnicki ispao head fake, sa obzirom kako je podcijenjena imovina u odnosu na tržišnu kapitalizaciju,i kad odbije se dug, i kolike prihode imaju, I koliku dobit kad se ne računa jednokratni otpis goodwila, koliki su dio duga riješili u prošloj godini, kako su  dio duga sad konvertirali i uštedili na bondovima, nepovoljna situacija sa telekom sektorom u globalu i rezanje dividende kad je nova uprava došla izbacivanje iz sp indeksa posljedično zbog cijene, obično sve loše se nabaca u tom kitchen sink kvartalu da bi bolje izgledali sljedeći rezultati ali ovo nije nitko mislim očekivao sa skoro 12 na skoro 2 u pola godine, a kako su konkurenti vrednovani čini mi se ipak prepodcijenjeno, netko je kupio skoro trećinu floata ima mjesec dana ne zna se još tko, saznati će se ubrzo na kvartalnom izvjescu ako je uprava kupovala da bi ih poništavala i namjerno dala prekonzervativne smjernice da bi drasticno resetirala cijenu dionice,mislim da im neće biti teško sa bilo kakvim rezultatima prebaciti konzervativne smjernice uglavnom ima još puno toga ali eto ukratko nabacano, osobno dokupljivao u padu, možda i previše , shortera ima puno i previše nekih 15% floata, dok osamdesetak posto drže institucije, shorteri se nadaju bankrotu, delistu, reverse splitu ali mislim da ozbiljnije takve prijetnje nema sve do 2027 sa obzirom da im je capex veći od tržišne kapitalizacije a trži se na pola ebitda, moguć možda dobar trejd ili long ulaz kako tko voli, samo misljenje

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

Informanka.

– najbolji tjedan u ovoj godini, tjedni prinos +3.5% , a u ovoj godini +23.4% .

– to je tako kad mi tjedni rast odrade dvije glavne sastavnice portfelja (KODT i MDKA), trenutno 80.9% .

– ovaj tjedan nisam ništa trgovala, a nema ni potrebe dok mi većina toga raste a keša nemam.

– vidim legla mi jedna div. IKBA, onu od PLAG ne vidim.

– s tim kešom možda i nešto kupim, a imam za dva naloga.

– sada vam dolazi “Sell in May…”, znam da će cijene na nekim dionicama ići dolje.

– ja neću ništa prodavati, možda budem išla u neke skromne kupnje, zbog poreza mi se ne prodaje, a na nekim pozicijama imam previše toga tako da mi je neka prodaja bez rušenja cijene nemoguća misija.

– žao mi je jedino brokera jer im ovaj porez na dobit smanjuje promet, a time i zaradu.

Zadnjih dana sam bio kupac, danas sam kupio ADRS2 i HPB po dosta dobrim cijenama. ADRS2 sam uspio kupiti odmah po najavi dividende, HPB odmah po izvjescu.

.

Tako sam sada pun pipirica, u podjednakim iznosima CKML, ADRS2 i HPB.

.

Ovo planiram drzati na neodredjeni rok. Racunam da ce turisticka sezona biti dobra, banke ce profitirati u ovoj eri niskih kamata na depozite a visokih kamata na kredite, a brasno zbog spekulacije oko preuzimanja.

Imam jos nesto kesha za manje brze trejdove, gledam da kupim malo ATPL kada padne nakon izvjesca 🙂

@yieldchaser

Haha, otidjoh vidjeti sta on tamo pise, i da, bit ce da mi je on prodao. Vidim da pise i da mu je pobjegla ADRS2… i tu sam kriv, preduhitrio sam ga.

.

Uz to, vidim da me on nesto cesto spominje, sve u podrugljivom tonu, sada zadnje ismijava ovo sto sam neki dan pisao da ocekujem skorasnji veci pad na stranim burzama. Za sada se sve lijepo raspetljava u tom smjeru, bit ce da nisam nista krivo rekao, ali kako god.

.

Znas kako kazu – svaka buda ima neko svoje veselje.

čekaj malo,to je kolega koji je bio izbačen s foruma pa ima novi nick?……kak se prije zvao?

aha, nisam znao……

New Report

Close