Kolega znalac. Molim Vas mišljenje o daljnjim kretanjima u Beogradu. Imam nešto udjela u ZB Aktivu, koji očito ovisi najviše o Belex-u. Dal je realno očekivati oporavak?U kojem roku?
Zb aktiv više ne ovisi o belexu toliko koliko se misli, previše je narastao pa je vjerovatno lova završila put rusije, ukrajine i EU..ali sigurno da pad indexa ima utjecaj.
ne paničarite s tim beogradom više. šta sad, korekcija od par dana, tjedan i onda malo mirovanja i opet sve po starom. burzu ni ratovi ne mogu zaustaviti a kamoli neki četnik predsjednik skupštine (inače to je pandan šeksu kod nas – pa što da je predsjednik sabora neki proustaški zastupnik, jel to vrijedi pada burze na dulje vrijeme?). Bit će izbori, na njima će pobijediti onaj tko paše americi i engleskoj i to je to. taman posla da će neka srbija zajebavati amere koji su u nju uložili hrpu para…za mjesec, dva nećete se ni sjećati ovog danas i jučer.
Znači došlo je i to vrijema da se u srbiju ide u šoping…… [smiley1][smiley2]
a ne brine vas kolege da će kapital sada pohrliti tamo…kada sve lijepo padne za 20-25%?
Ima logike u tom stavu kolega….
Samo mislim da je ovdje pitanje razvoja situacije, kako politicke tako i gospodarske… Tesko je predvidjeti kada ce to biti s obzirom na trenutno stanje
Treba jos malo pricekati pa donijeti pametnu odluku…..
a ne brine vas kolege da će kapital sada pohrliti tamo…kada sve lijepo padne za 20-25%?
Kapital voli sigurnost. Područje Srbije skupa s Kosovom (gdje bi uskoro mogao buknuti novi rat), sve manje pruža sigurnost. Tamo će ostati samo onaj najšpekulativniji kapital, ali ovi što se sad opeku i popuše lovu malo će se teže vraćati. Na kraju krajeva, nije ovo nekakav mali brzo rješiv problemčić, nego su tamo javno mnijenje i politika takvi da u četnicima i Nikoliću ne vide ništa loše! I opet će birati razno-razne Nikoliće “za inat evropi i vascelom svetu” A razne Đinđiće koji bi koketirali s Europom će po provjerenom postupku – snajperom.
Kakav je uopće njihov index danas i jučer? [smiley10]
u zadnja 4 dana pao oko 14% ako se ne varam…..
danas -6,xx%
Zanimljivo gledište bljedoliki, ja baš proučavam stanje na tamošnjem tržištu, samo ne treba žuriti sa ulaskom na tamošnje tržište, ići će to još nizbrdo,ovo je samo početak. Pogotovo ako Tomislav Nikolić i njegovo radikalno pleme formira Vijeće staraca ( Vladu Srbije ).
Howgh
Oni koji priželjkivaju pad CROBEX-a zbog zbivanja u Srbiji su po meni oni koji nisu računali sa takvim zbivanjima pa su tamo upucali lovu koju su odavde izvlačli.E sad bi se oni rado vratili ovde pa prizivaju stanje kakvo je bilo kad su otišli.Za njih je rizik samo pojam iz stručne literature.Kad se suoče sa njegovim posljedicama, onda galame.[smiley6]