Nizozemski znanstvenici su u pacijenata koji su umrli od posljedica Covida-19 ili su primljeni na odjel intenzivne skrbi s dijagnozom te bolesti otkrili nedostatak vitamina K, koji se nalazi u špinatu, jajima, tvrdim i sirevima s plemenitom plijesni, što potiče nadu u to da bi promjena u načinu prehrane mogla pridonijeti borbi protiv ove bolesti.
Liječnici koji su proučavali razvoj bolesti u pacijenata zaraženih koronavirusom u bolnici Canisius Wilhelmina u nizozemskom gradu Nijmegenu, otkrili su povezanost između nedostatka vitamina K u organizmu i smrtnog ishoda od posljedica covida-19, piše Guardian.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu