Bitcoin u srpnju opet na 20.000 dolara?

Autor: Tomislav Pili , 19. veljača 2018. u 07:44
Najpopularnija kriptovaluta iznad 10.000 dolara/REUTERS

Prijašnje 22 korekcije od 2010. pokazale da za oporavak treba 85 dana.

Cijena bitcoina u četvrtak je preskočila 10.000 dolara, a procjene analitičara govore da bi se na rekordnu razinu od 20.000 dolara mogao vratiti već do srpnja.

Cijena najpopularnije kriptovalute u petak u poslijepodnevnim satima kretala se oko 10.150 dolara čime se učvrstio na najvišoj cjenovnoj razini u posljednja dva tjedna.

Podsjetimo, s vrhunca ostvarenog 17. prosinca prošle godine bitcoin se stropoštao za 70 posto.

Na pad cijene – uz vijesti o hakiranju japanske burze kriptovaluta Coincheck s koje su nestale 533 milijuna dolara vrijedne kriptovalute – tijekom ove godine utjecale su i najave strožeg nadzora od strane regulatora.

Thomas Lee, partner u Fundstrat Global Advisors za Reuters smatra da će bitcoin rekordnu vrijednost postići u srpnju, temeljem podataka o 22 korekcije od 2010. godine.

Oporavak vrijednosti bitcoina traje 1,7 puta duže od razdoblja pada što znači da će toj kriptovaluti trebati 85 dana da izbriše sve gubitke i dosegne rekordnu vrijednost, kaže Lee.

Ostale kriptovalute također se oporavljaju, pa je tako cijena ethereuma u 24 sata ojačala 2,5 posto na 933 dolara. 

Komentari (4)
Pogledajte sve


A prije koji dan na veliko ste pisali o balonu koji puca i da će svi koji imaju uloge u kriptovalutama ostati bez ičega. Bitcoin je ušao u 10tu godinu, u siječnju 2019. slavi 10ti rođendan, a svaka godina bila je uspješnija od prethodne. Zar nešto što je besmislica može obmanjivati financijski svijet cijelo jedno desetljeće?

Postoje besmislice koje puno duže od jednog desetljeća obmanjuju financijski svijet i sve okolo njega pa su i dalje sasvim aktualne i žive, npr. štampanje love bez pokrića, zaduživanje u beskonačnost koje po majstoru Kaynesu nije osobiti problem itd.

Jel to baba Vanga konzlultirana za procjenu vremena povratka na $20,000 ?
Bitcoin će na $20,000 već ovaj tjedan ako danas Amazon objavi da počinje prihvaćati BTC, isto kao što će i do kraja tjedna na $5,500 ako se objavi da Tether nema nikakvo pokriće u dolarima i da je Coinbase hakiran. To su samo primjeri koji nisu nemogući, ali koji su trenutno imaginarna situacija.

Koliko je ranije trajao oporavak uopće nema veze i ne može se uzeti kao predviđanje koliko će ovaj puta trajati oporavak. Usput, oporavak od pada sa kraja 2013. je trajao sve do početka 2017.

Sigurno je jedino da će Bitcoin ponovno na ATH, kad-tad. Da li će to biti ovaj tjedan, ove godine ili iduće to ne znam, niti itko na svijetu to može znati u ovom trenutku.

Mannu, zato što se radi o sprječavanju korištenja nečeg što se ne može kontrolirati. Toga je strah velikih igrača. Financijski tijek novca vrlo je dobro oružje za ucjene onih koji plaćaju, onih koji ovršuju i onih koji žele na svaki drugi način kontrolirati financije, ovdje to ne mogu i zato se tresu.
Kriptovalute su realnost, nikada neće propasti, kao što ni internet nikada neće propasti jer je nezamijenjiv, ma što god tko govorio…

New Report

Close