Internetski širokopojasni promet rastao 37%

Autor: Poslovni.hr , 22. prosinac 2016. u 22:00
U mobilnim mrežama rast od 1,3 posto, Foto: Pixsell

Trendovi na tržištu elektroničkih komunikacija nepromijenjeni u devet mjeseci.

Na tržištu elektroničkih komunikacija u prvih devet mjeseci ove godine nastavljeni su višegodišnji trendovi, i to s 1,3 posto više utrošenih minuta u mobilnim mrežama, 8,4 posto manje utrošenih minuta u fiksnim mrežama i s 37-postotnim porastom širokopojasnog internetskog prometa.

To pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) iz kojeg poručuju da se na tom tržištu ove godine dodatno produbio jaz između fiksne i mobilne telefonije, uz daljnji znatni rast internetskog prometa.

Internetski širokopojasni promet u devet mjeseci ove godine porastao je za 509 milijuna GB (gigabajta) ili za 37 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a velik porast, od 34 posto, zabilježen je i sa 190 milijuna GB u trećem tromjesečju. U tri mobilne mreže u Hrvatskoj u devet mjeseci blagi porast od 1,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje ostvaren je sa 6,6 milijardi utrošenih minuta u tim mrežama, od čega je uobičajeno najveći dio, 6,5 milijardi minuta ili 1,3 posto više nego lani, utrošeno u unutarnjem prometu.

Veći porast od 5,2 posto ostvaren je u devet mjeseci s 82 milijuna mobilnih minuta u međunarodnom prometu.

Komentirajte prvi

New Report

Close