U razvoj resorta u sljedećih deset godina bit će uloženo više od 500 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 02. listopad 2019. u 15:38
Tivat je na putu da postane jedno od najpoznatijih svjetskih središta za najveće jahte/M. LukuniĆ/PIX

Ove sezone popunjenost marine kojom upravlja tvrtka Adriatic Marinas bila je veća za 11,5% nego lani.

U razvoj resorta Porto Montenegro, u sljedećih deset godina bit će uloženo više od 500 milijuna eura, rekli su na nautičkom sajmu Monaco Yacht Show predstavnici kompanije Adriatic Marinas iz Tivta u Crnoj Gori, koja upravlja nautičko-turističkim kompleksom.

Porto Montenegro u vlasništvu je državnog investicijskog fonda ICD iz Dubaija. U Monacu je Danilo Kalezić, PR menadžer Porto Montenegra, rekao da je upravo usvojena nova Državna studija lokacije za prostor koji pokriva tivatski nautičko-turistički centar i koja omogućava njegov daljnji razvoj po obnovljenom konceptu, prenose Vijesti.

Gradili na 30% zemljišta
"Do sada smo gradili samo na 30% površine od ukupno 24 hektara koje je obuhvaćalo bivše vojno brodogradilište Arsenal. Do danas smo uložili oko 500 milijuna eura, a vjerujemo da ćemo u sljedećih 10 godina uložiti još najmanje toliko u nove sadržaje. Razvijemo samo pola preostalog zemljišta bivšeg Arsenala", objasnio je Kalezić. David Margason, izvršni direktor Adriatic Marinasa, istaknuo je da je cilj te kompanije da popuni i preostale dijelove mozaika te da Crna Gora postane jedno od najpoznatijih središta za super i mega jahte na svijetu.

 

10,5 posto

bila je veća popunjenost marine u zimskim mjesecima

Čelnici Porto Montenegra u Monacu su specijaliziranim medijima rekli da njihovi razvojni planovi idu u skladu s rezultatima koje je Porto Montenegro postigao u sezoni na izmaku, za vrijeme koje je popunjenost marine u Tivtu bila veća 11,5% nego u istom razdoblju lani.

Novi servisni centar u Bijeloj
"Svi vezovi za brodove kraće od 30 metara bili su popunjeni, a ukupna popunjenost marine je i za vrijeme zimskih mjeseci ove godine bila 10,5% bolja nego lani. Očekujemo da ćemo do kraja godine ostvariti rezultate bolje od lanjskih kada je riječ o popunjenosti vezova namijenjenih velikim jahtama, dužim od 30 metara, jer će našu ponudu za njih uskoro dopuniti početak rada novog servisnog centra za jahte koji u partnerstvu s kompanijom Damen razvijamo u Bijeloj", dodao je Kalezić.

On je u izjavi medijima u Monaku rekao da je Porto Montenegro ove sezone bio i domaćin nekoliko prestižnih sportskih i lifestyle događaja svjetske klase, poput utrke svjetskog prvenstva RC44 regatnih jedrilica ili prvog polo turnira organiziranog u Crnoj Gori. "S novim stambeno-poslovnim objektima koje smo otvorili Porto Montenegro se pretvorio iz ljetnje u cjelogodišnju destinaciju i višedimenzionalni poslovni centar", rekao je Kalezić u Monacu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close