‘Srbija se sama pobijedila na Maksimiru 2:0’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. ožujak 2013. u 09:51
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

“Hrvatska prejaka za Srbiju”, “Srbija se sama pobijedila na Maksimiru 2:0”, “Kraj! Hrvatska – Srbija 2:0, “Orlovi” će Mundijal gledati uz TV”…

"Hrvatska prejaka za Srbiju”, “Srbija se sama pobijedila na Maksimiru 2:0”, “Kraj! Hrvatska – Srbija 2:0, “Orlovi” će Mundijal gledati uz TV”, “Zaslužen poraz u Zagrebu, naš tim sve dalje od Brazila”, “Mihajloviću, odlazi!” – naslovi su u prvom valu reagiranja beogradskih medija na utakmicu u kojoj je Srbija u zagrebu poražena od Hrvatske.

Uz ocjenu “Srbija se pobijedila na Maksimiru 0:2” B92 izvješćuje da se reprezentacija Srbije oprostila od Svjetskog prvenstva u Brazilu, naglašavajući da su “Hrvati oba zgoditka dali u prvom poluvremenu, nakon početničkih grešaka srpskih nogometaša”.

“Neočekivana postavka Siniše Mihajlovića obila se o glavu našem timu, koji se razigrao tek u drugom djelu, kad je propustio tri stopostotne prilike. Hrvati nisu igrali pretjerano dobro, ali su iskoristili šanse i rutinski pobjedili”, konstatira B92 uz opasku da se u 55. minuti “izbornik sjetio da u timu ima Dušana Tadića, igrača koji je u najboljoj formi od svih srpskih nogometaša”.

Radiotelevizija Srbije (RTS) naslovom “Hrvatska prejaka za Srbiju” započinje izvješće u kojem se navodi da je “Srbija poražena u Zagrebu u meču koji je demonstrirao ogroman broj slabosti nacionalnog tima”.

“Ako je i postojala šansa da Mihajlovićeva kadrovska iznenađenja daju rezultat, sve je palo u vodu sa dvije neshvatljive pogreške koje su omogućile Hrvatskoj, boljoj i homogenijoj ekipi, da postigne dva zgoditka”, komentira RTS, uz ocjenu da je “Srbija u posljednjih desetak minuta ličila na ekipu koja ima namjeru, ako ne preokrenuti rezultat, a ono bar postići zgoditak i tako dostojanstvenije izgubiti.”

“Ipak, mimo pomenutih prilika, premalo toga smo večeras vidjeli od izabranika Siniše Mihajlovića”, zaključuje RTS.

Dražvna agencija Tanjug konstatira da je porazom na Maksimiru, Mundijal za Srbiju “veoma daleko”

“Izbornik Siniša Mihajlović na teren je poslao sastav koji je bio iznenađenje za sve, pa možda čak i za vlastite igrače koji su često djelovali potpuno zbunjeno i neorganizirano”, navodi izvjestitelj Tanjuga, istodobno hvaleći izbornika hrvatske reprezentacije.

“Ispostavilo se da je hrvatski izbornik Igor Štimac bolje od kolege uspio rasteretiti igrače pritiska koji je nosio ovaj balkanski derbi”, ocijenjuje Tanjug, naglašavajući kako se pokazalo “da je Hrvatska u ovom trenutku ipak bolja i kvalitetnija ekipa od Srbije, kojoj preostaje borba da što časnije završi kvalifikacijski ciklus”.

“Kraj! Hrvatska – Srbija 2:0, ‘orlovi’ će Mondijal gledati uz TV”, naslov je na internet stranici “Blica” koji je ubrzo zamjenjen novim: “Tužna igra ‘orlova’ u Zagrebu, Hrvati slave poraz Srbije i odlazak na Mundijal”, a potom je izvješće dopunjeno pitanjem u naslovu: “Tuga u Srbiji, slavlje u Hrvatskoj i pitanje – tko je kriv za poraz ‘orlova’?”

Za razliku od “Blica”, “Večernje novosti” su vrlo izravne: “Mihajloviću odlazi!”, a izvještač ovog beogradskog “večernjaka” nema lijepih riječi za izbornika.

“Kockao se selektor Srbije i izgubio, a tim koji je stavio na talon kao da je nasumice izvukao iz šešira. Poklonio je Hrvatskoj kartu za Brazil (2:0)”, pišu “Večernje novosti” ustvrdivši da je Mihajlović “častio” hrvatsku reprezentaciju.

“Nema razloga da Hrvati i dalje zvižde Siniši Mihajloviću. Častio ih je da bolje nije mogao, kupio im je kartu za Brazil! Srpski izbornik je izveo pred 35.007 ljudi na Maksimiru šaroliki državni tim! Najjači sigurno nije. Kao da je nasumično, iz šešira, birao prvih 11, a Hrvatima je samo malo vremena bilo potrebno da dođu k sebi od zbunjenosti zbog takvog dara pa da počiste reprezentaciju Srbije sa terena – 2:0”, ocjenjuju “Večernje novosti”.

Tabloid “Kurir”, pak, konstatira: “Zbogom Brazil, sramotno loša Srbija poklonila pobedu Hrvatskoj”, dok “Politika” ocjenjuje “Zaslužen poraz u Zagrebu, naš tim sve dalje od Brazila”.

Komentirajte prvi

New Report

Close