Počinje privatizacija Budvanske Rivijere

Autor: Poslovni dnevnik , 27. svibanj 2019. u 21:59
Budvanska Rivijera najveća je hotelska kompanija u C. Gori

Predložen je model restrukturiranja s odvajanjem, uz osnivanje nove tvrtke i ravnomjernu podjelu njezinih dionica dioničarima Budvanske rivijere.

U sklopu aktivnosti na restrukturiranju Budvanske Rivijere, najveće državne hotelske kompanije u Crnoj Gori, održana je sjednica Odbora direktora na kojoj su utvrđeni Prijedlozi odluka o kojima će se izjašnjavati Skupština dioničara 26. lipnja. 

Predložen je model restrukturiranja s odvajanjem, uz osnivanje nove tvrtke (radni naziv Sveti Stefan hoteli) uz ravnomjernu podjelu dionica nove tvrtke dioničarima Budvanske rivijere, sa suglasnošću Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte i vlade Crne Gore, pišu Vijesti.

Restrukturiranjem Budvanske Rivijere odvajanjem uz osnivanje nove tvrtke neće biti ugrožen postojeći odnos vjerovnika s Budvanskom rivijera. Naime, i nakon okončanog postupka restrukturiranja za sve obveze prema vjerovnicima jamčit će Hotelska grupa Budvanska rivijera, navodi se u dokumentu.

Također, budući da je predložena proporcionalna podjela dionica nove tvrtke, neće biti ugrožena prava dioničara Hotelske grupe Budvanska rivijera.  Usto, objašnjava se u Prijedlogu odluke, i u novoj kompaniji dioničari Hotelske grupe Budvanska rivijera će imati isti broj dionica kao u Hotelskoj grupi Budvanska rivijera.

S tim što će nominalna vrijednost dionica u jednoj i u drugoj kompaniji biti različita. 

Komentirajte prvi

New Report

Close