Nefa otišla u stečaj

Autor: Poslovni dnevnik , 09. listopad 2019. u 21:59
Vjerovnicima Nefa namještaj duguje 2,6 mil. eura

Prodaja namještaja.

Privredni sud je zbog prezaduženosti otvorio stečajni postupak nad stečajnim dužnikom tvrtkom Nefa namještaj, koja je u likvidaciji, objavljeno je početkom tjedna na portalu srpske Agencije za licenciranje stečajnih upravitelja (ALSU).

Stečaj je otvoren na temelju prijedloga likvidacijskog upravitelja Nefe, koji je sudu predočio da ta tvrtka vjerovnicima duguje 307,7 milijuna dinara (oko 2,6 mil. eura), a da je vrijednost njene imovine 20.000 eura, navodi se u sudskom rješenju.

Sud je pozvao vjerovnike da u roku od 120 dana prijave potraživanja, a dužnike da odmah ispune svoje obveze prema stečajnoj masi Nefa namještaja.

Prvo vjerovničko ročište i sjednica Skupštine vjerovnika zakazani su za 29. listopad, a ispitno ročište za 27. veljače 2020. godine. Registrirana djelatnost Nefa nameštaja je trgovina na malo namještajem, opremom za osvjetljenje i ostalim predmetima za kućanstvo u specijaliziranim trgovinama.

Većina radnika je potpuno namirena, a oni koji nisu mogli pronaći posao u drugim tvornicama, prijavljeni su na burzu rada.

Komentirajte prvi

New Report

Close