Iz kineskih, AC Milan seli u ruke američkih vlasnika

Autor: Tomislav Pili , 09. srpanj 2018. u 22:01
Li Yonghong nije do petka navečer uspio vratiti 32 milijuna eura hedge fondu Elliott Management, Foto: Reuters

Dva američka investitora spremaju ponude za talijanski klub.

Nakon što kineski vlasnik najtrofejnijeg talijanskog nogometnog kluba na međunarodnoj sceni nije uspio pronaći novac za otplatu dugova američkom hedge fondu, dva američka investitora nadmeću se za kupnju AC Milana. Kako saznaje Financial Times, Rocco Commisso, američki poduzetnik talijanskih korijena i vlasnik nogometnog kluba New York Cosmos te obitelj Ricketts koja posjeduje bejzbol klub Chicago Cubs kroz nekoliko će dana predstaviti svoje planove za preuzimanje talijanskog kluba.

 

740milijuna

eura platio je Li prije dvije godine Silviju Berlusconiju

Rocco Commisso ne spominje se prvi put u špekulacijama oko kupnje sedmerostrukog europskog prvaka. Već je dva puta, naime, nudio novac, ali je odbijen. Nekadašnji vlasnik, poduzetnik i političar Silvio Berlusconi umjesto američke ponude odabrao je lani 740 milijuna eura od kineskog poduzetnika Li Yonghonga.

Međutim, Liju je u petak navečer istekao rok do kojeg je fondu Elliott Management trebao uplatiti 32 milijuna eura duga. Taj je novac Li posudio kako bi klub riješio sva financijska pitanja s europskom nogometnom organizacijom Uefom. Ugovorom je navodno predviđeno da u slučaju neispunjenja obveze Elliott postaje vlasnik AC Milana. Inače, Elliott je Liju ukupno posudio 335 milijuna eura. Očekuje se da će do promjene vlasništva doći u sljedećih tjedan dana. Tu informaciju nije bilo moguće potvrditi jer su glasnogovornice Elliotta i kineskog poduzetnika odbile komentirati napise. Prema tvrdnjama upućenih izvora, obitelj Ricketts već je neformalno razgovarala s predstavnicima Elliotta o preuzimanju talijanskog kluba, trenutno u financijskim dubiozama.

Komentirajte prvi

New Report

Close