Zeleno srce Hrvatske skriva povijesne tajne

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2015. u 09:00
Doživljaj prošlosti, TZG Karlovca

Danas je Karlovac grad kulturnih znamenitosti i dobro uređenih parkova a njegova okolica bogato vrelo prirode i arhitekture.

Ako ste pobornik aktivnog odmora grad Karlovac, kroz koji prolaze rijeke Kupa, Korana, Dobra i Mrežnica te njegova okolica, savršena su destinacija u kojoj možete istražiti mrežu od 160 kilometara obilježenih biciklističkih staza za rekreativni, cross country i brdski biciklizam. Na dva kotača upoznajte slikovitu prirodu doline četiri karlovačke rijeke ili se uputite prema Ozlju. Svaka ruta ima svojih prednosti, bilo da se odlučite za umjereni tempo ravnih staza uz doline rijeka i jezera do nešto zahtjevnijih uspona brežuljkastim krajolikom.Biciklom možete obići renesansnu povijesnu jezgru Karlovca, brojne kurije, crkve i kapelice te drevne kamene mostove na Dobri i Mrežnici. Želite li dodatne izazove, nudi vam se 90 kilometara uređenih planinarskih staza i 70 kilometara staza za nordijsko hodanje. Rijeke i jezera ovoga kraja poznata su ribička odredišta, a peca se po principu “ulovi i pusti”.

Dašak povijesti

Danas je Karlovac grad kulturnih znamenitosti i dobro uređenih parkova a njegova okolica bogato vrelo prirode i arhitekture. Brdski i gorski dio nude raskošnu floru i faunu, očuvan okoliš, arhitektonske senzacije, tvrđe i dvorce Frankopana i Zrinskih, okružene zaseocima. Ljubitelji starine u karlovačkom kraju mogu posjetiti Stari grad Dubovac. Slikoviti dvorac iz 13.stoljeća jedan je od najljepših i najbolje očuvanih spomenika feudalnog graditeljstva Hrvatske. Izdiže se okomito iznad grada, a na vrhu najviše kule vidikovac je s kojeg se pruža nezaboravan pogled na panonske ravnice. U vidikovcu možete vidjeti i stalni muzejski postav. U Ozlju obiđite Zavičajni muzej ili upoznajte gradinu Novigrad na Dobri, nekadašnju utvrdu Frana Krste Frankopana. Još povijesnih doživljaja vas očekuje u karlovačkom gradskom muzeju koji je smješten u kuriji iz 17.stoljeća u staroj gradskoj jezgri.

Gurmanski užitci

Gurmani tijekom cijele godine mogu uživati u gastronomskoj ponudi utemeljenoj na lokalnim namirnicama – ribi, divljači, gljivama i tradicijskim sirevima. Iskusite i nadaleko poznatu tradiciju proizvodnje piva.

Više informacija na www.hrvatska365.eu

Facebook: www.facebook.com/croatia.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close