Konkurent WhatsAppa u reklami ismijao šefa Facebooka

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2014. u 13:48
Screenshot

Na trenutno ‘vrućem’ tržištu mobilnih aplikacija za dopisivanje zahuktala se bitka za svakog korisnika. Jedan od načina su i beskopromisni marketinški potezi.

Na trenutno 'vrućem' tržištu mobilnih aplikacija za dopisivanje zahuktala se bitka za svakog korisnika. Jedan od načina na koji se ona vodi su i grubi marketinški potezi.

Kineski servis WeChat tako u svojoj novoj reklami zbija šale na račun Facebooka, koji je nedavno preuzeo tvrtku WhatsApp, čiju aplikaciju za slanje poruka koristi više od pola milijarde ljudi.

U reklami nedavno objavljenoj na YouTubeu, WeChat ismijava šefa Facebooka, Marka Zuckerberga. Video prikazuje "Zuckerberga" (glumca, naravno) , koji se psihijatru žali kako ga svi prijatelji na Facebooku napuštaju, premda je on izmislio tu društvenu mrežu. Psihijatar mu zatim predlaže da počne koristiti WeChat.

WeChat je izravni konkurent WhatsAppu kojeg je Facebook preuzeo za 19 milijardi dolara. Facebook također ima i vlastitu mobilnu aplikaciju za dopisivanje, Messenger, kojeg, prema najnovijim podacima, koristi oko 200 milijuna aktivnih korisnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close