WhatsApp sada koristi pola milijarde ljudi

Autor: Tomislav Hrastovčak , 23. travanj 2014. u 09:41
Reuters

Na blogu je također objavljen i podatak kako korisnici WhatsAppa na dnevnoj bazi dijele čak 700 milijuna fotografija i 100 milijuna videozapisa.

Popularni servis za slanje poruka WhatsApp objavio je na svome službenom blogu kako sada ima čak pola milijarde aktivnih korisnika.

"Zahvaljujući svima vama, pola milijarde ljudi diljem svijeta sada su regularni, aktivni korisnici WhatsAppa", stoji u kratkoj objavi. Iz kompanije ističu i kako su posljednjih mjeseci snažno rasli u zemljama kao što su Brazil, Indija, Meksiko i Rusija. Na blogu je također objavljen i podatak kako korisnici WhatsAppa na dnevnoj bazi dijele čak 700 milijuna fotografija i 100 milijuna videozapisa.

"Mogli bi nabrajati i dalje, ali sada je važnije da se vratimo poslu – jer ovdje u WhatsAppu tek smo počeli", poručuju iz tvrtke.

Podsjetimo, društvena mreža Facebook je u veljači sklopila sporazum o kupnji WhatsAppa za 19 milijardi dolara u gotovini i dionicama. U vrijeme kada je objavljena akvizicija, WhatsApp je imao oko 450 milijuna aktivnih korisnika.

"WhatsApp je na putu da poveže milijardu korisnika. Servisi koji dostignu tu razinu su nevjerojatno vrijedni", izjavio je tada priopćenju Mark Zuckerberg, izvršni direktor Facebooka.

Kako je krenulo, čini se da je Zuckerbergova prognoza o milijardu korisnika sasvim realna.

Komentirajte prvi

New Report

Close