Zagorje gradnja ulazi na teren kao kooperant

Autor: Suzana Varošanec , 20. prosinac 2017. u 22:00
Foto: M. Habljak/PIXSELL

U veliki projekt željezničke pruge Dugo Selo – Križevci stiže novi ‘igrač’.

Kako napreduju radovi na rekonstrukciji postojećeg i gradnju drugog kolosijeka na dionici željezničke pruge Dugo Selo – Križevci, najvećem infrastrukturnom projektu financiranom novcem EU, pod povećalom je od strane investitora HŽ Infrastrukture, posebice nakon što je ove jeseni potvrđeno kašnjenje.

HŽ Infrastruktura je po tom pitanju od početka izvođenja radova vrlo aktivna i sve prati te intervenira pojave li se neki o problemi, što je ovdje slučaj, ali se očekuje da će uskoro, navodno već iza Nove godine, doći do promjena koje su tiču izvođenja radova.

Prema neslužbenim informacijama, postoji mogućnost da će u svojstvu kooperanta na gradilište ući građevinska tvrtka Zagorje gradnja (s oko 500 radnika, vode je Rudolf i Marko Sekušak, lani s blizu 100 mil. kuna prihoda uz dobit od oko 12 mil. kn).

To bi značilo da će se pojačati građevinski radovi iz segmenta podizvođača Hidroelektre niskogradnje. S ovim pojačanjem ubrzala bi se i ugovorena dinamika radovi na pruzi koji su inače počeli u srpnju prošle godine.  U domaćem konzorciju ponuditelja su DIV, Dalekovod i Zagreb-Montaža, ugovor o nadzoru sklopljen sa zajednicom ponuditelja u sastavu SGS Adriatica i Investinženjeri.

Komentirajte prvi

New Report

Close