Počinje prikupljanje potpisa za referendum o projektu na Srđu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. siječanj 2013. u 17:37
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Predstavnici Građanske inicijative “Srđ je naš” i Zelene akcije najavili su na današnjoj konferenciji za novinare da 1. veljače počinju prikupljati potpise.

Predstavnici Građanske inicijative "Srđ je naš" i Zelene akcije najavili su na današnjoj konferenciji za novinare da 1. veljače počinju prikupljati potpise Dubrovčana radi raspisivanja referenduma o izgradnji apartmana s golfskim igralištem na platou Srđa.

Potpisi će se prikupljati na nekoliko mjesta u Dubrovniku 15 dana.

"Ovih smo dana svjedoci da, unatoč mišljenju stručne javnosti, naše političke elite guraju projekte koji pogoduju spekulativnom kapitalu i privatnom interesu, a istodobno izbjegavaju čuti glas javnosti", rekao je na konferenciji za novinare član Građanske inicijstive "Srđ je naš" Igor Miošić. Dodao je kako sadašnja gradska vlast po istom modelu nastoji progurati apartmanizaciju Srđa, unatoč predizbornim obećanjima o raspisivanju referenduma o ovom važnom pitanju za sve građane Dubrovnika.

Predstavnik Zelene akcije Enes Čerimagić rekao je kako Gradsko vijeće raspisuje referendum, za što je potrebna potpora 20 posto građana, to jest nešto više od 8000 potpisa.

Referendumsko pitanje koje će Organizacijski odbor za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma o pitanju urbanističkog uređenja platoa Srđ glasi: "Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?"

Komentirajte prvi

New Report

Close