17 njemačkih bogataša privatnim zrakoplovima sletjelo u bosanski ‘grad milijunaša’

Autor: Poslovni.hr , 25. svibanj 2024. u 12:18
FOTO: Yaroslav Muzychenko on Unsplash/Ilustracija

Ovaj doček nije bio samo formalnost; bio je to pravi bosanski prijem sa svim pratećim sadržajima, gdje su se naše i njemačke milionske priče isprepletale uz neizbježnu kafu i rahatlokum.

U živopisnim Živinicama, gradu gdje svaki pedeseti stanovnik miriše na milijune, ovih dana je priređen skup kakav se ne pamti.

Naime, sedamnaest njemačkih biznismena, vođeni mirisom uspjeha i bosanske gostoljubljivosti, sletjelo je na tamošnji sportski aerodrom Ciljuge.

Ne u običnim letjelicama, već u sportskim privatnim avionima, što je već samo po sebi spektakl vrijedan pažnje. Gradonačelnik Živinica, dr. Began Muhić, dočekao ih je sa širokim osmijehom i dobrodošlicom, piše Biznisinfo.

Ovaj doček nije bio samo formalnost; bio je to pravi bosanski prijem sa svim pratećim sadržajima, gdje su se bosanske i njemačke milijunske priče isprepletale uz neizbježnu kavu i rahatlokum.

Njemački poslovni ljudi proveli su noć u Živinicama. Njihovi su dojmovi nakon slijetanja u Živinice bili sažeti u jednu riječ – oduševljenje.

Ovaj skup nije bio samo prilika za druženje, već i mogući prozor u buduće investicije koje bi ovom bosanskohercegovačkom gradu mogle donijeti još poneki milijunski sjaj.

Komentirajte prvi

New Report

Close