Rođendanski specijal Poslovnog dnevnika
Digitalizacija

Ulaganja u digitalnu infrastrukturu i usluge za rast gospodarstva i društveni napredak

HT kontinuirano povećava pokrivenost gigabitnom 5G mrežom, uz veće brzine i 30 postotni godišnji rast prometa.

PD VL native tim
24. travanj 2024. u 22:00
HT je gigabitnu FTTH mrežu tijekom 2023. ponovno proširio za više od 20 posto/HT

Već niz godina Hrvatski Telekom je najveći privatni investitor u digitalizaciju Hrvatske. Investicije u mrežu, osobito optičku i 5G, koje su temelj digitalizacije samo u 2023. godini iznosile su rekordnih 361,4 milijuna eura, a tijekom proteklih 10 godina one iznose 2,4 milijarde eura. Time Hrvatski Telekom potvrđuje svoju predanost izgradnji digitalne platforme ključne za rast gospodarstva i društveni napredak.

Prepoznati kao najbolji

Zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u infrastrukturu mobilna i fiksna mreža Hrvatskog Telekoma ponovno su prepoznate kao najbolje što su potvrdile tri neovisne analize. HT kontinuirano povećava pokrivenost gigabitnom 5G mrežom u svim dijelovima Hrvatske. Mreža nikad nije bila pouzdanija, brža i to uz 30 postotni godišnji rast prometa, a najveći udio 5G i postojećeg spektra je jamstvo daljnjeg unaprjeđenja i najboljeg korisničkog iskustva – sada i u budućnosti.

Daleko najveću gigabitnu optičku FTTH mrežu koju gradi diljem Hrvatske HT je tijekom 2023. ponovno proširio za više od 20%. Time je napravljen bitan iskorak u ostvarivanju plana da više od milijun kućanstava uživa u gigabitnim brzinama. Hrvatski Telekom je kompanija koja uvodi tehnološke novitete, napredne digitalne usluge i postavlja nove standarde s jasnim ciljem da ne samo ispunjava, već i nadmašuje očekivanja svojih korisnika pružajući im najbolje iskustvo, koje je danas u segmentima i privatnih i poslovnih korisnika najviše u povijesti kompanije.

S MAXtv-om HT je među prvim u Europi uveo IPTV uslugu, novu generaciju interaktivne digitalne televizije koja je promijenila način konzumiranja TV sadržaja i koja je i danas sinonim za platformu koja nudi najbogatiji sadržaj. Jedan od velikih tehnoloških iskoraka bila je i 5G mreža koju je HT prvi pustio u komercijalni rad, čime je Hrvatsku pozicionirao uz bok razvijenim europskim i svjetskim tržištima, a poslovna i smart city rješenja HT grupe smatraju se ponajboljima u Europi te su prezentirana na MWC-u u Barceloni kao primjeri najboljih praski.

Postavlja industrijske standarde

U 2024. HT nastavlja graditi na čvrstim temeljima s ciljem daljnjeg rasta, dodatnim unaprjeđenjem korisničkog iskustva i statusa najpoželjnijeg poslodavca u industriji. Ulaganjima u digitalnu infrastrukturu i usluge, u gigabitnu optičku infrastrukturu i širenje 5G mreže i korištenjem novih tehnologija, uključujući i umjetnu inteligenciju, te provedbom strategije održivosti i programa zaštite okoliša i digitalne uključivosti HT nastavlja postavljati industrijske standarde, inovirati, omogućavati nove poslovne modele što je presudno za održivi rast kompanije te digitalni razvoj Hrvatske.

* Sadržaj omogućio HT

New Report

Close