Ministar Matić odgovorom HDZ-u zaradio pljesak u Saboru

Autor: Poslovni.hr , 29. studeni 2012. u 15:51
Predrag Matić / PXL

“Ja ću vam dati primjer: Ivo Sanader je u zatvoru i zbog drugih i zbog sebe, i to je dokaz da se može biti u zatvoru i zbog drugih”, rekao je ministar Matić.

Sabor danas raspravlja o izmjenama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, kojima bi se trebala omogućiti objava Registra branitelja.

"Objavom Registra neće biti narušena sigurnost pojedinaca niti ugroženi nacionalni interesi za što smo dobili sve potrebne suglasnosti i očitovanja nadležnih ministarstava, ureda i agencija. Ova Vlada ispunit će jedno od svojih predizbornih obećanja na radost i ponos svih časnih i poštenih hrvatskih branitelja", rekao je ministar branitelja Predrag Matić, piše Danas.hr. Objavi Registra žestoko se protive u HDZ-u.

Na paljbu iz redova HDZ-a o tome kako će Srbija na osnovi Registra pisati optužnice, oštro i ciljano odgovorio je ministar Matić obraćajući se Jadranki Kosor, piše portal.

"Ja sam rekao i figurativno i stvarno, ako se može otići, ja ću otići umjesto svakog hrvatskog branitelja u zatvor. A kako vi (Jadranka Kosor, op.a.) najbolje znate primjere, ja ću vam dati primjer: Ivo Sanader je u zatvoru i zbog drugih i zbog sebe, i to je dokaz da se može biti u zatvoru i zbog drugih", kazao je Matić i zaradio pljesak u Sabornici. 

Komentari (6)
Pogledajte sve

Josipoviću-u-Vašem-programu-ne-vidim-iskrenu-brigu-za-branitelje


savjetnik predsjednika Josipovića za ratne veterane Vlado Marić podnio ostavku.
Danas Marićevo pismo objavljujemo u cijelosti:

Poštovani gospodine Predsjedniče Republike Hrvatske,

U Vašem programu koji ste prezentirali hrvatskoj javnosti, kao kandidat za Predsjednika Republike Hrvatske u novom mandatu, ne vidim ozbiljnu, sveobuhvatnu i iskrenu brigu za hrvatske branitelje osim deklarativne.

Nikakva fotelja u Uredu Predsjednika kao primjerice nekima u Ministarstvu branitelja, nije mi važnija od zaštite prava i interesa hrvatskih branitelja koji su bili i ostati će svetinja i najčvršći temelj Republike Hrvatske.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/5141/Mari%C4%87-Josipovi%C4%87u-u-Va%C5%A1em-programu-ne-vidim-iskrenu-brigu-za-branitelje.htm

sve zemlje brane liste vojnika i branitelja , a interno kažnjavaju zločine koje su počinili i kažnjavaju one koji su prevarom dobili status branitelja, zašto ne i mi, zaratit će se kad tad na ovim prostorima i zašto da onda ima netko spisak ljudi, ili zašto bi cijeli svijet to vidio, zašto bi srbin to vidio i sad kad su napaljeni maltretirali nas kad se želi prijeć preko. Netko če reč ako nisu krivi pustit će ih, da samo kada ( što je bilo s purdom, generalima našim ) odležali ohoho godina a nevini. A bit će toga . Neka pravne službe rade svoj posao i kazne lažne branitelje , uzmu im sva prava s kamatama slažem se a ne prepustit to narodu da se sprda s njima i oni prijavljuju ovaj je ovaj nije branitelj
Ovo za prelazak u srbiju ili rep.srpsku govorim iz vlastitog iskustva jel i bez objave registra oni dobro znaju tko je ko , iznenadili bi se, a mi se još trudimo da im i olakšamo damo sve na pladnju

prebrzo se neke stvaru zaboravljaju, a to nije dobro

Jeli to bilo u planu 21, ne sjećam se? [emo_smijeh]

neka objave podatke.jednom se bio pojavio dio podataka. moji su bili točni, ali znam neke i da nisu.
slušam marasovića, tj uvaženog zastupnika koji traži da se objave i podaci pripadnika partizanskih jedinica iz nob-a.
započet ću mu niz:manolić, fumić, boljkovac… ostali su manje više poumirali.

New Report

Close