Marić o plaćama: 'Ako smo čekali godinama, možemo i par mjeseci'

Foto: Goran Kovačić / Pixsell Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Marić je rekao da je sazrelo vrijeme da se postavi pitanje što dobivamo za uslugu od državne javne službe.

Ako smo čekali godinama, možemo i par mjeseci - rekao je sinoć ministar financija Zdravko Marić u Dnevniku Nove TV odgovarajući na pitanje koliko je potrebno za analizu i implementaciju uređivanja koeficijenata plaća, prenosi Dnevnik.hr.

Marić za kompenzacijske mjere dok se ne sredi pitanje koeficijenata mora osigurati 150 milijuna kuna, a na pitanje ima li taj novac kaže da nije predviđen.

- Dakle, što se tiče plaće, vidjet ćete i u prijedlogu proračuna za iduću godinu, od ukupnog povećanja proračuna dvije su ključne stavke. S jedne strane, to je jedna milijarda i 700 milijuna kuna više za mirovine i mirovinska primanja. I drugo, jednako toliko je predviđen iznos za plaće - rekao je Marić.

- Što se tiče politike plaća, tu moramo biti jasni. Povećanje plaća je ispred prijedloga o povećanju osnovice. No kao što sam i danas govorio, i sada ću ponoviti – mi smo otvorili jednu vrlo važnu temu koja i u medijskom i javno prostoru dobiva sve više prostora, a to su koeficijenti i dodaci, koje ne smijemo zaboraviti jer je plaća umnožak i zbroj tih elemenata - dodao je.

Na pitanje koliko je potrebno za analizu i implementaciju ako Vlada donese političku odluku da se ide u uređivanje koeficijenata odgovorio je:

- Ako smo čekali godinama, možemo i par mjeseci. Ne čekamo nešto što će se događati ne znam kada i da se ništa ne događa.

Marić je rekao da je sazrelo vrijeme da se postavi pitanje što dobivamo za uslugu od državne javne službe.

Marić je također rekao da su okrenuli trendove i da se javni dug smanjuje, da drže rashode pod kontrolom, da su kamate pale te da nam je rejting popravljen.

Komentari (2)
 • mikro
  mikro 22:23 30.10.2019.

  Tako je Maro …… Ne daj im ništa !!
  Godinu dana u irsku da nauče radit

 • shumar
  shumar 14:30 30.10.2019.

  Korektan Marić..

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!