Marić: Iz mojih usta nećete čuti najave novih poreza

Autor: Poslovni dnevnik , 27. siječanj 2016. u 08:06
Ministar financija Zdravko Marić/G. Jakuš/PIXSELL

Novi ministar financija prije svega inzistira na temeljitoj analizi cijelog poreznog sustava, o problemu ‘švicarca’ raspravljat će sa svim stranama u tom slučaju, a sutrašnji posjet MMF-a tek je upoznavanje s novim šefom Misije.

Ministar financija Zdravko Marić ne planira za ovu godinu zahvate u poreznom sustavu, dok se ne napravi temeljita analiza cijelog sustava i ne bude siguran u određene činjenice.

 "Iz mojih usta nećete čuti najave novih poreza, promjene u poreznom sustava dok nisam napravio podrobnu analizu modela i dok nisam u dobrom dijelu siguran u određene činjenice", rekao je Marić odgovarajući i na pitanje o planira li se uvođenje poreza na nekretnine u 2017. godini. Dodao je da bi za to bile potrebne brojne predradnje. "Sigurno ga nije moguće uvesti i napraviti u nekom jako kratkom roku", komentirao je novi ministar. Osvrćući se na istek jednogodišnjeg razdobljefiksiranja  tečaja švicarskog franka, najavio je da će u slučaju "švicarca" razgovarati sa svim uključenim stranama uključujući i Udrugu Franak s čijim se predstavnicima, kaže, nalazi danas.

 Sastank koji bi također danas trebao imati s predstavnicima MMF-a bit će, komentirao je zapravo upoznavanju s novim šefom Misije MMF-a za Hrvatsku  Khaledom Sakrom."To je dijelom protokolarni, ali i sastanak na kojem ćemo premijer, guverner Vujčić i ja upoznati novog šefa Misije i dogovoriti slijedeće korake. Mislim da možemo očekivati i da će i tehnička Misija MMF-a u slijedećih mjesec dana posjetiti Hrvatsku. Kao i Europska komisija i MMF je dao određeno vrijeme za formiranje Vlade i bili su strpljivi, a sada kada je Vlada formirana naravno da se žele što prije susresti s ministrima", rekao je Marić.

Komentirajte prvi

New Report

Close