Kaufland donira voće i povrće za 24 osnovne škole do kraja školske godine

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2017. u 14:42
Foto: Thinkstock

Kaufland se odlučio osigurati dovoljnu količinu voća i povrća tjedno za svako dijete, što su ukupno 2,5 tone tjedno, odnosno preko 85 tona svježeg voća i povrća godišnje.

U svibnju ove godine organizirano je natjecanje za osnovne škole u Hrvatskoj u kojemu su mogli osvojiti besplatno voće i povrće za čitavu školsku godinu.

24 škole pobijedile su i postale „Kaufland škole ViP“, odnosno, Kaufland škole voća i povrća.

Prošlog tjedna uručene su prve donacije, a ni škole koje nisu pobijedile nisu ostale praznih ruku. Kaufland je htio nagraditi sve marljive ruke kreativnih učenika te je svim školama koje su se natjecale poklonio košaru punu svježeg voća i povrća.

Kaufland se odlučio osigurati dovoljnu količinu voća i povrća tjedno za svako dijete, što su ukupno 2,5 tone tjedno, odnosno preko 85 tona svježeg voća i povrća godišnje!

„Kao društveno odgovorno poduzeće, prije svega se zalažemo za zdravlje djece u Hrvatskoj. Prema podatcima Svjetske zdravstvene organizacije WHO, pretilost u djece jedan je od najozbiljnijih problema 21. stoljeća.

Stoga ovim projektom djeci želimo pružiti mogućnost zdravog odabira namirnica te u njima želimo pobuditi interes za zdravom prehranom, i to raznolikošću. Stoga smo kreirali godišnji plan voća i povrća koji se svakog tjedna razlikuje, a između ostalog on sadrži: grožđe, nektarine, jabuke, kruške, mandarine, banane, kivi ili pak krastavce, rajčice, blitvu, kelj, poriluk, cvjetaču, mrkvu i svježu, zelenu salatu. Sveukupno je preko 60% voća i povrća hrvatskog porijekla.“

Komentirajte prvi

New Report

Close