Hotelima Dubrovačka Rivijera 25 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 20. siječanj 2014. u 21:59
Ugovor su potpisali potpredsjednik EIB-a Dario Scannapieco te predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev u prisutnosti ministra Slavka Linića

Ugovor su potpisali potpredsjednik EIB-a Dario Scannapieco te predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev u prisutnosti ministra Slavka Linića.

Europska investicijska banka (EIB) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) sklopili su ugovor o kreditu od 25 milijuna eura namijenjenih financiranju ulaganja Hotela Dubrovačka Rivijera u modernizaciju i obnovu dvaju objekata na lokaciji Mlini te gradnju novog hotela u Srebrenom.

Ugovor su potpisali potpredsjednik EIB-a Dario Scannapieco te predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev u prisutnosti ministra Slavka Linića. Pripreme za odobrenje kredita trajale su dugo, ali je dana pozitivna ocjena pa je EIB odobrio sredstva. Scannapieco je ocijenio da turistički sektor ima velik potencijal da potakne rast hrvatskoga gospodarstva. Kreditom od 25 mil. eura financirat će se polovica investicije teške 50 mil. eura, koliko je vrijednost radova na obnovi hotela i infrastrukture u Mlinima i Srebrenom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close