‘Vizija naše banke je da budemo prva banka po zadovoljstvu klijenata’

Autor: PD VL native tim , 25. travanj 2024. u 22:00
Goran Nušinović vjeruje da digitalni pristup klijentu neće u potpunosti zamijeniti individualiziran pristup/PD

Goran Nušinović, direktor Privatnog bankarstva RBA.

Usluga privatnog bankarstva namijenjena je fizičkim osobama veće financijske snage, koje su spremne investirati u financijske instrumente te iskoristiti otvorenu arhitekturu privatnog bankarstva.

To zapravo znači mogućnost ulaganja u financijske proizvode koji nisu isključivo proizvodi Raiffeisen grupacije, nego i ostale financijske proizvode svjetski renomiranih investicijskih kuća.

Kako u tom procesu pristupaju klijentima, zbog čega su dobili i nagradu za najbolje privatno bankarstvo u Hrvatskoj, govori direktor Goran Nušinović.

Priznanje za privatno bankarstvo

Nagrada za najbolje privatno bankarstvo potvrda je našeg predanog rada i vrijednosti usluge koju pružamo našim klijentima.

Raiffeisen banka osvojila je nagradu za najbolje privatno bankarstvo u Hrvatskoj za 2023. godinu. Što za RBA znači ta nagrada?
Nagrada za najbolje privatno bankarstvo potvrda je našeg desetogodišnjeg predanog rada i vrijednosti usluge koju pružamo našim klijentima od 2013, godine, kada je Privatno bankarstvo osnovano. Rekao bih da je to ponajprije pokazatelj da se krećemo u pravom smjeru te kroz ovu nagradu RBA potvrđuje svoj status jedne od vodećih banaka na hrvatskom tržištu. Vizija naše banke je da budemo prva banka po zadovoljstvu klijenata. Jedan od naših osnovnih principa nalaže da je klijent uvijek na prvom mjestu. Ovo priznanje govori u prilog tome.

Koje su glavne prednosti usluge Privatnog bankarstva u odnosu na slične konkurentske proizvode, što klijenti dobivaju tom uslugom?
Smatram da smo se uspjeli izdvojiti u segmentima investicijske, odnosno savjetodavne usluge. Fokus nam je na diverzifikaciji imovine klijenata kroz investiranje u različite oblike imovine: investicijske fondove, obveznice, strukturirane proizvode i dionice. Kod savjetodavne usluge koristimo automatizirani financijski alat, točnije program koji predlaže investicije uzimajući u obzir klijentovu sklonost prema riziku, planiranom horizontu ulaganja, kao i preferencijama održivosti.

Program sadrži 5 vrsta portfeljnog ulaganja sukladno riziku klijenta. Za svaki stupanj rizika predlažemo zasebni portfelj investicija koji je strukturiran od strane RBI, analitičara Raiffeisen istraživanja. Portfelji se usklađuju na tromjesečnoj bazi sukladno kretanjima na tržištu kapitala, čime održavamo zadani stupanj rizika unutar portfelja.

Savjetodavna usluga

Fokus nam je na diverzifikaciji imovine klijenata kroz investiranje u različite oblike imovine.

Kome su prvenstveno namijenjene usluge privatnog bankarstva?
Usluga privatnog bankarstva namijenjena je fizičkim osobama veće financijske snage, koje su spremne investirati u financijske instrumente te iskoristiti otvorenu arhitekturu koje nudi privatno bankarstvo.

Kad govorimo o otvorenoj arhitekturi, tu prvenstveno govorimo o mogućnosti ulaganja u financijske proizvode koji nisu isključivo proizvodi Raiffeisen grupacije, nego i ostale financijske proizvode svjetski renomiranih investicijskih kuća kao što su Blackrock, Fidelity, Allianz i drugi.

Kao što sam naglasio ranije, kod usluge privatnog bankarstva povećan je fokus na investicijskoj ponudi te savjetovanju klijenta pri ulaganju u financijske instrumente.

U današnjem svijetu, gdje su usluge maksimalno digitalizirane i klijenti sve što mogu rješavaju putem aplikacija te ne žele dolaziti u poslovnice, na koji način njegujete individualiziran pristup?
Vjerujem da budućnost donosi hibridan način poslovanja te da digitalni pristup klijentu neće u potpunosti zamijeniti osobni individualiziran pristup. Klijenti još uvijek preferiraju odraditi sastanak uživo, pogotovo kad se radi o investiranju. Operativne usluge se, naravno, prebacuju na digitalne platforme, što u konačnici ostavlja više prostora za fokus na investicijski dio portfelja klijenata.

Priznanje za najboljeg uvijek nameće i odgovornost za održavanje pozicije. Kako planirate ostati na vrhu, koji se novi trendovi naziru u svijetu financija?
Nastaviti ćemo pružati vrhunsku uslugu kao i do sada te biti u koraku s novim trendovima na tržištu kapitala. Već sada smo poznati po ponudi vrijednosnih papira koji uključuju ESG principe; imamo 9 sustainable investicijskih fondova u stalnoj ponudi te ESG certifikate.

U procesu savjetovanja, dakle, nudimo opciju ulaganja s ciljem održivog razvoja. Za svaki stupanj investicijskog rizika nudimo fondove koji ulažu sukladno održivim načelima.

* Sadržaj omogućio RBA

Komentirajte prvi

New Report

Close