Grčić i Vrdoljak: Za sada bez komentara o IPO-u za HEP

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. siječanj 2015. u 11:02
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Ministar Vrdoljak je pak kazao kako je to “preozbiljna odluka da bi reagirali na novinske članke.”

O inicijalnoj javnoj ponudi (IPO) za HEP ne možemo sada razgovarati, izjavio je u četvrtak potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, dok je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak kazao kako je to preozbiljna odluka da bi reagirali na novinske članke.

Na pitanje novinara je li u planu ove godine ići u IPO HEP-a, o čemu danas piše jedan dnevni list, Grčić je odgovorio "ne mogu vam to reći. Sve i da je, ne možemo o tome u ovom trenutku govoriti. Treba prvo pripremit taj projekt, ako će se u to uopće ići. Za tako ozbiljne projekte uvijek treba šest do osam mjeseci dobre pripreme. Prema tome, o tome ne možemo sada razgovarati", rekao je Grčić prije sjednice Vlade.

Ministar Vrdoljak je pak kazao kako je to "preozbiljna odluka da bi reagirali na novinske članke. Kad bude odluke, onda će biti odluke", rekao je.

Današnji Jutarnji list u napisu pod naslovom "IPO za izbore: građanima 25 posto dionica HEP-a i Lutrije", piše da im je ministar u Vladi najavio kako će Vlada "prilično brzo ponuditi IPO Hrvatske elektroprivrede i Hrvatske lutrije" hrvatskim građanima, braniteljima i mirovinskim fondovima.

Komentari (2)
Pogledajte sve

isti Bolek i Lolek

tako su napravili i INA-i!prodaće oni sve!

New Report

Close