GALERIJA: Političari su otišli, no stari lavovi slušali su poslovnjake

Autor: Marija Brnić , 10. lipanj 2014. u 10:56
Zoran Milanović i Branko Grčić na Danu poduzetnika (Photo: Davor Puklavec/PIXSELL)

HUP-ovci više puno niti ne očekuju. Milanović se pojavio protokolarno.

I ovogodišnji Dan poduzetnika Hrvatske udruge poslodavaca bio je standardan igrokaz – poduzetnicima prilika da izgovore poruku o hitnim promjenama, a za politiku je bio prilika za medijsko naslikavanje. HUP-ovci više puno niti ne očekuju, a i premijer Milanović u pratnji većine resornih ministara pojavio se protokolarno, odradio prigodni govor i napustio poprište.

Slično je postupio i predsjednik RH Ivo Josipović, koji je trebao nastupiti i u prvom poslodavačkom panelu, ali je delegirao svoju savjetnicu za gospodarstvo Tamaru Mazal Obradović. Dio pomoćnika ministara i šefova državnih institucija još se i zadržao na prvom panelu, na kojemu se govorilo o nepoduzimanju promjena i nužnosti promjene poduzetničke klime, no najzanimljiviji dio skupa svi s političke scene su propustili čuti.

Kad su se političari maknuli, predstavio se novi naraštaj poduzetnika sa svojim iskustvima. Njih su predstavljali Maša Smokrović, mlada poduzetnica koja je preuzela obiteljski biznis ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju u kući, Petar Šimić, direktor Primaco Špeda i Luka Abrus, direktor tvrtke Pet minuta.

Za razliku od političara, njihova iskustva i razmišljanja su u redovima publike pomno slušali stari lavovi, od Damira Kuštraka i ostatka Agrokorova menadžerskog tima do Branka Roglića, Anđelka Leke i drugih. Dvorana je HUP-ovcima za razliku od ranijih godina ostala popunjena, a slikovita poruka mladog Šimića na kraju najbolje sažima igrokaz politike i gospodarstva kroz sve ove godine. Mi odavno imamo recept za izlazak iz krize i svi znamo što treba napraviti. O tome svi govore, ali je problem što se o tome samo priča, a nitko ih operativno ne pokreće. Stoga, umjesto vremena promjena, i dalje imamo vrijeme filozofije, kaže Šimić. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Mladi su rekli svoje, izvrsno sročeno. Milanović govori o suradnji u svom govoru a onda ode. Svi su otišli samo poduzetnici ostali. Toliko o SDP-u i Milanoviću, ne zanima njih kako riješiti krizu njih zanima LOVA i fotelja.

New Report

Close