Blokirana imovina 50-ak puta veća od štete

Autor: Suzana Varošanec , 29. listopad 2013. u 09:30
Zdravko Livaković (Foto: Filip Brala / PIXSELL)

Županijski sud u Zagrebu blokirao je imovinu osumnjičenima za izvlačenje novca iz HAC-a koja je izgleda 50-ak puta veća od eventualne štete.

Županijski sud u Zagrebu blokirao je imovinu osumnjičenima za izvlačenje novca iz HAC-a koja je izgleda 50-ak puta veća od eventualne štete. Prema mišljenju odvjetnika Mate Matića koji zastupa Ivana Berketa, bivšeg direktora Viadukta, to je sporno, kao i što o mjerama nisu službeno obaviješteni branitelji. Potvrdio je to Matić, ali i Nediljko Ivančević, branitelj prvoosumnjičenog Zdravka Livakovića, bivšeg državnog tajnika u HDZ-ovom Ministarstvu prometa i predsjednika NO-a HAC-a. Privremene mjere zabrane upravljanja imovinom određene su kako bi država mogla naplatiti štetu ako se dokaže protupravno stjecanje imovinske koristi. Livakoviću je blokiran stan od 125 četvornih metara, dionice Tankerske plovidbe, tvrtka ‘D&Z’ i majčin stan.

Bivšemu državnom tajniku u istom Ministarstvu i članu Uprave HAC-a Milivoju Mikuliću blokiran je stan od 120 kvadrata, zemljište u Pakoštanima, dionice Viadukta i tvrtka Feud. Bivšemu šefu Uprave u Hrvatskim cestama i HAC-u Stjepku Bobanu blokiran je stan od 95 kvadrata i novac obitelji. Članu Uprave Viadukta Damiru Kezeleu blokiran je stan, dionice Viadukta i računi članova obitelji. Berketu su blokirani stanovi, šume, voćnjaci na Pantovčaku i zemljišta u Crikvenici.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Onda ni ne treba suđenje.


Tako i treba blokirat ne 50 puta vecu imovinu nego blokirat sve sto ima osumnjiceni i sira i dalja obitelj. Ne dat kriminalu da dise.

…tako je. I to mami, sinu, kćeri, supruzi, ljubavnici…[emo_namigusa] Osumnjičeni bi se odmah sjetio gdje su financijska sredstva.

Tako i treba blokirat ne 50 puta vecu imovinu nego blokirat sve sto ima osumnjiceni i sira i dalja obitelj. Ne dat kriminalu da dise.

Kažu, eventualna šteta 38 miliona kuna. 50 puta više je 1,9 milijardi kuna. Znači da svaki od nji ima oko 370 miliona kuna kapitala. Koji prosjek plaće moraš imati da stekneš toliki kapital u Hrvatskoj, ili se ovoj novinarki omakla gadna greška.

New Report

Close