Umjetna inteligencija sposobna je puno ranije od komercijalnih alata reagirati i otkloniti prijetnju

Autor: PD VL native tim , 21. travanj 2024. u 22:00
Dražen Bzik, Rukovoditelj prodajnog savjetovanja za ICT proizvode, platforme i rješenja, A1 Hrvatska/PD

Dražen Bzik, rukovoditelj prodajnog savjetovanja za ICT proizvode, platforme i rješenja tvrtke A1 Hrvatska.

Domaći poduzetnici i korporacije sve više prepoznaju važnost ispravne i pravovremene reakcije na digitalne prijetnje i kvalitetu zaštite vlastitog računalnog okruženja.

Ono što se posljednje vrijeme nameće kao trend, a koji će samo rasti, sve je veći interes korisnika za cjelovitim sustavima zaštite i detekcije računalnih prijetnji. Jedno takvo, napredno rješenje za zaštitu od kibernetičkih napada – A1 Endpoint Protect – nedavno je u suradnji s tržišnim liderom za sigurnosna rješenja SentinelOne poslovnim korisnicima ponudila tvrtka A1 Hrvatska.

Detekcija problema, analiza, odgovor i sprječavanje prijetnji na jednom centraliziranom mjestu: to je ono što korisnici traže, s time da A1 Endpoint Protect ima i dodatan adut – umjetnu inteligenciju koja ga pokreće.

10,5

trilijuna dolara godišnje tvrtke diljem svijeta stajat će kibernetički kriminal do 2025. godine

Preduvjet sigurnosti poslovanja
“S obzirom na sve veći broj prijetnji i različitih vektora napada, umjetna inteligencija sposobna je mnogo ranije reagirati i otkloniti prijetnju u odnosu na ostale komercijalne alate”, pojašnjava Dražen Bzik, rukovoditelj prodajnog savjetovanja za ICT proizvode, platforme i rješenja tvrtke A1 Hrvatska.

Zaštita od kibernetičkih napada danas je najvažniji preduvjet sigurnosti poslovanja. Najčešći oblik zlonamjernog kibernetičkog napada je ransomware ili ucjenjivački softvere, koji munjevito raste svake godine. Posljednje vrijeme sve su češći i DDoS (Denial of Dedicated Services), kibernetički napadi koji za cilj imaju ometati pristup određenim uslugama ili resursima na mreži, primjerice pretjeranim slanjem lažnih zahtjeva, a sve je više napada i na cloud servise. Procjenjuje da će do 2025. tvrtke diljem svijeta kibernetički kriminal stajati 10,5 trilijuna dolara godišnje.

A1 Endpoint Protect omogućuje naprednu zaštitu svih platformi i uređaja, poput stolnog računala, laptopa i servera, od raznih sigurnosnih prijetnji i kibernetičkih napada, pružajući višeslojnu zaštitu, veliku učinkovitost i sposobnost integracije s različitim sigurnosnim alatima. Jednostavan je za korištenje, automatiziran i inteligentan, a usluga je cjenovno znatno povoljnija u odnosu na konkurentska sigurnosna rješenja koja su trenutno dostupna na tržištu.

“Rješenje je namijenjeno svim poslovnim subjektima i korisnicima koji žele vrhunsku sigurnosnu zaštitu. Za razliku od drugih rješenja, A1 Endpoint Protect kombinira strojno učenje s analizom ponašanja korisnika kako bi, bez obzira na vrstu prijetnje, čak i ako je nepoznata, pružio adekvatnu reakciju i zaštitu uređaja”, kaže Dražen Bzik, napominjući kako je ovo cjelovito rješenje namijenjeno korisnicima u različitim industrijama, od farmacije, do tehnologije i maloprodaje, bez obzira na veličinu tvrtke.

Nitko, pa i najmanje firme nisu pošteđene opasnosti koja dolazi s kibernetičkim napadima, a A1 Endpoint Protect usluga upotpunjuje već široki portfelj sigurnosnih rješenja koje A1 nudi poslovnim korisnicima, poput automatskog penetracijskog testiranja, A1 Firewalla, Anti-DDoS zaštite, A1 Net Protecta i drugih. Tu je, dakako, i sveobuhvatna podrška i pomoć u upravljanju uslugama.

“Korisnik odabirom A1 Endpoint Protecta ne dobiva samo licence već kompletnu podršku A1 stručnjaka. Nakon inicijalnog tehničkog sastanka i analize sustava, za korisnika ćemo podesiti sustav i pustiti ga u produkciju. Nakon toga nepotrebno je s korisničke strane brinuti o ažuriranjima, podešavanjima i održavanju sustava”, kaže Dražen Bzik.

A1 Endpoint Protect

Ovo rješenje omogućuje naprednu zaštitu svih platformi i uređaja od raznih sigurnosnih prijetnji i kibernetičkih napada, pružajući višeslojnu zaštitu.

Tri rješenja za naprednu zaštitu
Sukladno potrebama korisnika, u ponudi su tri različita paketa A1 Endpoint Protect usluge: Core, Control i Complete. A1 Endpoint Protect Core je robusno NGAV (Antivirus sljedeće generacije) rješenje, dizajnirano za pružanje napredne zaštite od evoluirajućih cyber prijetnji.

A1 Endpoint Protect Control nudi napredno upravljanu EPP (Endpoint Protection Platform) s poboljšanim kontrolama i sveobuhvatnom obranom od sofisticiranih cyber napada. A1 Endpoint Protect Complete donosi upravljano XDR (Extended Detection and Response) rješenje, pružajući snažne sigurnosne mjere za sveobuhvatno otkrivanje prijetnji i odgovor.

Cijena jedne licence za jedan uređaj, ovisno o odabranom paketu i ugovornom odnosu, iznosi od 1,70 eura do 3,50 eura mjesečno, odnosno 22,80 eura do 39,60 eura godišnje, što je višestruko niže u odnosu na konkurenciju.

* Sadržaj omogućio A1 Hrvatska

Komentirajte prvi

Organizator
Powered by
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

New Report

Close