Slatkiši jačaju dobit, građevina slabo

Kraš je značajnije povećanje prihoda ostvario na prekomorskim tržištima/Borna Filić/PIXSELL Kraš je značajnije povećanje prihoda ostvario na prekomorskim tržištima/Borna Filić/PIXSELL

Zabilježen rast prihoda od prodaje većine domaćih kompanija.

Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ostvarila prihode od 695,9 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje lani porast za 1,9 posto, dok je istodobno neto dobit porasla sa 727 tisuća kuna na gotovo 6 milijuna kuna.

Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila dobit prije oporezivanja u iznosu od 8,1 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju lani iznosila 1,9 milijuna kuna. Iz Kraša ističu kako je u okviru ukupnog rasta obujma prodaje značajnije povećanje prodaje ostvareno na prekomorskim tržištima, s naglaskom na izvoz u Saudijsku Arabiju, SAD i Kanadu, te na tržištima Europe - Austrija, Malta, Njemačka, Slovačka i Švicarska. Ericsson Nikola Tesla ostvario je u prvih devet mjeseci ove godine prihode od prodaje od 1,3 milijarde kuna, 17,2 posto veće nego u istom lanjskom razdoblju, dok je neto dobit pala za 4,5 posto i iznosi 58,2 milijuna kuna.

"Prihodi od prodaje veći su 17,2 posto u odnosu na lani  uslijed značajnog porasta prihoda na tržištu Zajednice Neovisnih Država i Ericssonovom tržištu. Time je neutraliziran pad prihoda na domaćem tržištu i Jugoistočnoj Europi", istaknula je  Gordana Kovačević, predsjednica uprave Ericssona Nikole Tesle. Kutinska Petrokemija iznenadila je upola manjim gubitkom u odnosu na isto razdoblje lani, u iznosu od 29,7 milijuna kuna. U tvrtki kažu da rezultat potvrđuje nastavak pozitivnijeg poslovanja i daljnje stabilizacije društva. Tehnika je smanjila prihod za 18 posto, uz gubitak od 16,3 milijuna kuna zbog pada cijena stanova i prodaje te marži. U Dalekovodu se hvale dobrim rezultatima predstečajne nagodbe te ostvarenom neto dobiti od 44 milijuna kuna.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve