Osječka građevinska tvrtka Werkos dobila posao u Sloveniji vrijedan 22 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. listopad 2014. u 14:49
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Riječ je o realizaciji jednog od trenutno najvećih izvoznih poslova u hrvatskom graditeljstvu.

Osječka građevinska tvrtka Werkos dobila je posao u Sloveniji na izvedbi zidova za zaštitu od buke na dvije dionice autoceste, vrijedan nešto više od 22 milijuna eura, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare direktor te tvrtke Petar Velicki.

Riječ je o realizaciji jednog od trenutno najvećih izvoznih poslova u hrvatskom graditeljstvu, naglasio je Velicki, navodeći kako je Werkos taj posao ugovorio s naručiteljem slovenskim DARS-om, društvom za upravljanje i održavanje autocesta u Sloveniji.

Posao, za koji je Werkos na natječaju u travnju izabran za izvoditelja radova na autocesti Dramlje-Celje i Celje-Arja Vas, treba biti gotov do kraja listopada 2015. godine.

Izvodi se 20 kilometara zidova za zaštitu od buke, maksimalne visine sedam metara, a u sklopu projekta izvodi se i zamjena asfalta i nova signalizacija s portalnim konstrukcijama, naveo je Velicki.

Na gradilištu trenutačno radi 100 hrvatskih djelatnika od ukupno 200 zaposlenih u Werkosu, uz brojne slovenske podizvoditelje i dobavljače.

Direktorica inženjeringa Werkosa Sanda Bajtl ocijenila je posao iznimno važnim u vrijeme gospodarske krize. U šest godina, koliko traje recesija u Hrvatskoj, ostao je mali broj građevinskih tvrtki koje još uvijek imaju financijske i ostale sposobnosti za konkurentnost na tržištu, rekla je Bajtl. Dodala je kako su projekti zaštite od buke prvenstveno ekološki projekti, koji se bez problema financiraju iz EU fondova, pa bi i Hrvatska treba koristiti te mogućnosti.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close