Mljekomatu Grand Prix na Agro Arci

Autor: VLM , 12. svibanj 2014. u 22:00
U Hrvatskoj je postavljeno 15-ak mljekomata/Davor Višnjić/PIXSELL

Na sajmu inovacija i eko ideja predstavljeno je više od 400 inovacija, proizvoda, projekata i tehnologija.

Mljekomat, inovacija čakovečke tvrtke Letina inox, osvojio je Grand Prix na 7. Agro Arci, izvijestila je Udruga inovatora Hrvatske.

To je najprestižnija nagrada na ovom međunarodnom sajmu inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji koji se proteklog vikenda održavao u Biogradu na Moru. U Hrvatskoj je u upotrebi već 15-ak mljekomata, a uređaj je kupca našao i na ovogodišnjoj Agro Arci.Nagradom Agro Arce nagrađeni su i MBO-T revolucija gospodarenja otpadom tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca, certificirano organsko gnojivo zadarske tvrtke Telluris-Medina, uređaj za sustav kliničke aromaterapije Mije Miljaka i Bernarde Čupić iz Vodnjana, propocijan kapsule i proizvodi od aronije tvrtke PIP iz Pisarovine, uzgoj lijeske s krošnjom koja ima oblik uspravnog vretena na potpornju Vlade Moulisa iz Daruvara, naprava za vezanje plovila u marini Marka Vukovića iz Karlovca, zatim dvije inovacije, pakiranje kruha obloženo nano materijalom i proizvodnja inteligentnog i elektroničkog papira za operacijske sale dvojice inovatora iz Prvog instituta inovatora i istraživača Islamske Republike Iran te znanstveni inovativni projekt Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom "Prirodni, ekološki odabir za dobrobit zdravlja životinja i ljudi te gospodarstva".

Nagradu Agro Arce u kategoriji mladih izlagača, dobili su učenici Osnovne škole Milke Trnine za grupu proizvoda od jabuka.Ove je godine u Biogradu predstavljeno više od 400 inovacija, proizvoda, projekata i tehnologija, a poseban naglasak ovogodišnje Agro Arce bio je na halal prehrambenoj industriji. Trojici izlagača Vladi Moulisu iz Daruvara, Poljoprivrednoj zadruzi MasVin iz Polače i poznatom slatinskom proizvođaču meda Agro Favoritu dodijeljeni su certifikati halal kvalitete. 

Komentirajte prvi

New Report

Close