Potvrdili prag od 5% Kraša, uhvatili već i 10%

Samo u utorak i srijedu na ZSE 'zavrtjelo' se 66 mil. kuna/ TOMISLAV MILETIĆ/PIXSELL Samo u utorak i srijedu na ZSE 'zavrtjelo' se 66 mil. kuna/ TOMISLAV MILETIĆ/PIXSELL

Zagrebački konditor objavio da su dionice na burzi 'mete' ciparska tvrtka N. Šaranovića .

Srijeda je donijela još jedan rekordan dnevni burzovni promet dionicama Kraša, a napokon je i potvrđeno da je za eksploziju trgovanja započetu prije desetak dana zaslužna ciparska tvrtka srpskog investitora i poduzetnika Nebojše Šaranovića, u čijem su proizvodnom portfelju i npr. Jaffa keksi.

Iz Kraša su, naime, jučer popodne objavili da su dobili potvrdu da je dionice kupovao Šaranovićev Kappa Star Limited, odnosno da je ta tvrtka u ponedjeljak prešla udjel od pet posto glasačkih prava u Krašu. 

Međutim, od ponedjeljka je taj udjel dodatno nabildan. Jer, u utorak i srijedu u kupoprodajama dionica Kraša zavrtjelo se daljnjih 66 milijuna kuna prometa, pri čemu je vlasnika promijenilo 85,5 tisuća dionica.

U odnosu na ukupan broj izdanih dionica samo u ta dva dana je, dakle, predmetom kupoprodaja bilo oko 5,7 posto dionica.

Kako se procjenjuje da je najmanje četiri od pet dionica koje su posljednjih dana bile predmetom burzovnih transakcija završavalo u rukama Šaranovićeve ciparske tvrtke, u burzovnoj ofenzivi on je već zasigurno uhvatio desetak posto vlasništva.

To je samo dodatna potvrda da se plan Mesne industrije Braća Pivac i ESOP-a našao pred velikom kušnjom.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!