Izabran pobjednik: Ovo je najbolji restoran na svijetu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. lipanj 2016. u 10:43
Foto: Osterie Francescane

Na svečanosti su dodijeljene i pojedinačne nagrade chefovima.

Osteria Francescana proglašena je u ponedjeljak na svečanosti u New Yorku najboljim restoranom na svijetu zbog svog inventivnog spravljanja tradicionalnih talijanskih jela.

Na popisu Najboljih 50 svjetskih restorana ovaj talijanski restoran u Modeni zauzeo je prvo mjesto dok je drugo pripalo prošlogodišnjem pobjedniku – španjolskom restoranu El Celler De Can Roca u Gironi, a treće mjesto je zauzeo Eleven Madison Park u New Yorku.

"Ambiciozne kreacije chefa savršeno uravnotežuju zahtjeve tradicije i suvremenog doba", kažu sastavljači popisa za Massima Botturu, chefa Osterie Francescane.

Na svečanosti su dodijeljene i pojedinačne nagrade chefovima. Nagrada za životno djelo uručena je francuskoj gastro ikoni chefu Alainu Passardu koji vodi pariški L'Arpege dok je nagradu za najboljeg chefa dobila Dominique Crenn iz američkog Atelier Crenna.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Uspjeh ovisi o puno komponenata. Od tisuću talentiranih možda jedan uspije. Moraš imati želju i volju za pobjedom, koordinaciju, motoriku, dobre trenere, moraš znati što radiš i biti kompletan. A to je jako teško. Ako od recimo 12 komponenti nemaš dvije, to je kao da trčiš s pet kilograma olova u džepu.

New Report

Close