Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost 30. svibnja

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2011. u 19:30

Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS) održat će se u ponedjeljak, 30. svibnja, do kada će nadležna tijela pripremiti sve potrebne materijale, doznaje Hina u Uredu predsjednika Republike.

Da će zatražiti sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost jučer je najavio hrvatski predsjednik Ivo Josipović nakon istupa u javnosti bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, a premijerka Jadranka Kosor danas je Josipoviću poslala prijedlog dnevnog reda za sjednicu. “Predlažem da razmotrimo temu koja je iznimno važna – a to je zaštita institucija države, kako bi svi mogli nesmetano obavljati svoj posao, i zaštita onih koji vode borbu protiv korupcije i kriminala te svih institucija od mogućih pritisaka bilo koga”, izjavila je premijerka Kosor nakon današnjeg sastanka s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom.

Kosor je dodala kako smatra bi se sjednica VNS-a trebala održati odmah, tijekom dana ili sutra ujutro, s obzirom na obveze predsjednika Republike. Josipović će, naime, tijekom sljedećeg tjedna boraviti u službenom posjetu Finskoj i Estoniji. Dogovoreno je da se sjednica VNS-a održi u ponedjeljak, 30. svibnja, a do tada će nadležna tijela pripremiti sav potreban meterijal, doznaje Hina u Uredu predsjednika Republike.

Podsjetimo, Polančec je u petak na konferenciji za novinare, uz ostalo, ustvrdio da ga je ravnatelj policije Oliver Grbić u rujnu 2009. upozorio kako je protiv HDZ-ovih političara podnesen niz anonimnih kaznenih prijava te da bi vrh HDZ-a trebao uzvratiti podnoseći prijave protiv čelnika oporbenih stranaka. Grbić je jučer te Polančecove navode odlučno odbacio, nazvavši ih pokušajem destabilizacije policije, njenog ravnatelja te Ministarstva unutarnjih poslova.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close