Jadranbrod i Russian Financial Corporation potpisali memorandum o suradnji

Autor: Biserka Ranogajec , 21. rujan 2011. u 13:30

Hrvatska brodogradnja Jadranbrod d.d. potpisala je danas memorandum o suradnji s Russian Financial Corporation iz Moskve kojim se definira buduća suradnja u razmjeni projekata, gradnji i remontu brodova, prodaji brodske opreme i financiranju projekata, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).




Memorandum je potpisan na sajmu brodogradnje NEVA koji se od 20. do 23. rujna održava u St. Petersburgu u Rusiji. U organizaciji HGK nastupa dvadesetak hrvatskih tvrtki, velikih i srednjih brodogradilišta te proizvođača brodske opreme. Na zajedničkom izložbenom prostoru od stotinjak kvadrata predstavljaju se 3. Maj, Brodosplit, Brodogradilište Kraljevica, Brodotrogir, Uljanik, Viktor Lenac, Adria-Mar, Montmontaža Greben, Tehnomont, Solin brodogradnja, Adriadiesel, ACM, Centaroprema, Croatia pumpe, Đuro Đaković Kompenzatori, Indi metal, Pastor inženjering, Saacke, Somet te Vemos.

Danas je u sklopu sajma održan i Dan Hrvatske kada su hrvatski izložbeni prostor posjetili brojni sadašnji i potencijalni ruski parteri koji najavljuju nove projekte gradnje brodova za rusko tržište. Hrvatska brodograđevna industrija posebnu pažnju posvećuje ruskom tržištu na kojem je prisutna više od 50 godina, rekla je Zoja Crnečki, direktorica Sektora za industriju HGK.

Komentirajte prvi

New Report

Close