Hrvatska dobila svoju prvu fizičku mjenjačnicu kriptovaluta, raste broj zaposlenih

Autor: Bernard Ivezić , 09. svibanj 2018. u 08:39
Bitcoin Store otvoren je prije dva tjedna
, Foto: PD

U Hrvatskoj su prvu poslovnicu Bitcoin Storea Hrvatska potiho otvorili prije nešto više od dva tjedna u Splitu.

Tomislav Vajić i Šime Bakić, vlasnici prve hrvatske burze kriptovaluta BitKonana, pokrenuli su novi projekt: fizičke mjenjačnice kriptovaluta. Dok banke, koje posluju s fiat valutama, sve više prelaze online, dotle se jedni od većih domaćih kriptoigrača šire u fizički svijet i otvaraju poslovnice. Trend je to koji se širi iz najvećih gradova svijeta: New Yorka, Tokija, Pariza, Mexico Cityja te Seula.

Imat će 30-ak radnika

U Hrvatskoj su prvu poslovnicu Bitcoin Storea Hrvatska potiho otvorili prije nešto više od dva tjedna u Splitu. Kako neslužbeno doznajemo, vlasnici BitKonana sad već planiraju uvesti drugu smjenu da mogu usluge nuditi tijekom cijelog dana. U iduća dva mjeseca mogli bi narasti na čak 30-tak zaposlenika. Jelena Lukić, voditeljica odnosa s javnošću Bitcoin Storea Hrvatska kaže da do kraja lipnja žele otvoriti poslovnice i u Zagrebu i Rijeci, a zatim i regiji.

“Prvi na redu je Zagreb, gdje ćemo Bitcoin Store otvoriti krajem svibnja, dok je otvaranje onog u Rijeci planirano za lipanj”, kaže Lukić.

 

15tisuća



korisnika premašila najveća hrvatska kriptoburza BitKonan

Navodi da se ideja o otvaranju fizičkih mjenjačnica kriptovaluta nametnula iz potražnje i upita koje su dobili na BitKonanu. Lukić kaže da ta burza ima više od 15 tisuća registriranih korisnika.

“Jako mnogo ljudi želi ući u svijet kriptovaluta bez puno kompliciranja, a mi im nudimo upravo to: da u svega nekoliko minuta fizički zakorače u taj svijet, otvore papirnati wallet, kupe ili prodaju željenu kriptovalutu za gotovinu i da za to dobiju fiskalizirani račun te ako žele, pohrane ih u trezor”, kaže Lukić.

Zainteresirani i turisti

Ističe da su na temelju dosadašnjeg poslovanja u Splitu vidjeli da su za njihove usluge, osim lokalnih korisnika, zainteresirani i turisti, ali i korisnici iz bliže regije poput onih iz Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Bitcoin Store Hrvatska izlistala je uz Bitcoin, Litecoin i Ethereum, IOTA-u, DASH i druge kriptovalute. Ukupno ih u ponudi imaju 21. Lukić dodaje i da postoje neka regulatorna ograničenja. “Na iznose iznad 12,5 tisuća eura (105.000 kuna) traži se podrijetlo imovine”, zaključuje.

Komentirajte prvi

New Report

Close