Akvizicije u tehnološkoj industriji u studenom pale za trećinu

Autor: Bernard Ivezić , 30. siječanj 2020. u 13:12
Foto: Getty Images

Od pet najvećih tehnoloških akvizicija, teških 15,68 milijardi dolara, tri su bile izvan SAD-a, u Indiji, Kini i Njemačkoj.

Akvizicije u tehnološkoj industriji u prosincu usporile su na 38,82 milijarde dolara prema istraživanju GlobalDate.

U odnosu na mjesec ranije, volumen akvizicija smanjen je za 27,9 posto, a u odnosu na prosjek unazad godine dana, od 46,94 milijarde dolara, manji je za 17,3 posto. Smanjen je i broj poslova za 13,4 posto.

Najviše akvizicija odrađeno je u Sjevernoj Americi u vrijednosti od 17,73 milijardi dolara. No, od pet najvećih akvizicija u prosincu, koje su zajednički odnijele 40.4 posto ukupne vrijednosti ili 15,68 milijardi dolara, dio ih je iz Indije, Kine i Njemačke.

Najveća akvizicija u tehnološkoj industriji u prosincu bila je 4,3 milijarde dolara vrijedan posao Evergreen Coast Capitala i Francisco Partnersa koji su preuzeli američku cloud platformu LogMeIn. Drugi je 3,56 milijardi dolara vrijedno ulaganje Brookfield Infrastructure Partnersa u indijsku telekom infrastrukturu Reliance Industriesa. Nadalje, to je investicija od 3 milijarde dolara Boyu Capitala, Sequoija Capitala China, Temasek Holdingsa, Tencent Holdingsa i YF Capitala u kineski Beijing Kuaishou Technology pa 2,6 milijardi dolara teška akvizicija Cincinnati Bella koju je proveo Brookfield Infrastructure Partners.

I peta najveća akvizicija u prosincu u tehnološkoj industriji globalno bila je ona Hg Saturn Funda u njemački P&I Personal & Informatik teška 2,21 milijardi dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close