Tragovi pesticida u voću uzgojenom u Europskoj uniji povećali su se između 2011. i 2019., u razdoblju u kojemu su države članice trebale ograničiti njihovu upotrebu i zamijeniti ih drugim tvarima prirodnog porijekla, podaci su novog istraživanja nevladine organizacije PAN Europe, objavljenog u utorak.
Studija koja se temelji na rezultatima analize oko 97.000 uzoraka svježeg voća (bresaka, jagoda, trešanja, jabuka…), ukazuje na to da je gotovo svaki treći uzorak ili 29 posto, bio kontaminiran tragovima kemijskih pesticida, u odnosu na 18 posto u 2011.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu