Uredski prostor kreiran za žensko poduzetništvo

Autor: Marija Crnjak , 08. studeni 2021. u 22:00
Objekt na Trgu žrtava fašizma obuhvaća 1200 četvornih metara/PD

Jedan kat posebno je rezerviran za žene, s kupaonicom, igraonicom za djecu, a pokrenut je i program subvencioniranja samohranih majki.

Ukupno 3 milijuna eura uloženo je u novi coworking prostor u Zagrebu, Square One Coworking na Trgu žrtava fašizma koji je svečano otvoren u ponedjeljak.

Ovo je privatna investicija Roberta Bukvića, osnivača globalne tvrtke Rent24 koja u Zagrebu posluje već šest godina, a projekt se razlikuje od konkurencije jer je posebno namijenjen ženama i ženskom poduzetništvu.

“Jedan cijeli kat posebno je rezerviran za žene, imamo kupaonicu za žene, igraonicu za djecu, a pokrenuli smo i program subvencioniranja samohranih majki i majki djece s teškoćama u razvoju, s dugoročnim ciljem osiguravanja besplatnog radnog prostora. Vjerujemo da coworking prostori nisu trend, već dugoročno rješenje za sve vrste profesionalaca i industrija jer omogućuju hibridne koncepte rada.

Drago nam je da već imamo dobar odaziv klijenata različitih profila, kod nas su se već smjestili odvjetnici, arhitekti, digitalni dizajneri, računovođe i drugi”, istaknula je Klara Rajnović, menadžerica poslovnog razvoja.

Dodala je kako je objekt prilagođen i epidemiološki, uvođenjem vrhunske ventilacije i klimatizacijskog sustava. Projekt je pokrenut na temelju globalnog iskustva Rent24 zajednice, jednog od vodećih svjetskih coworking operatera u vlasništvu Roberta Bukvića, poduzetnika hrvatskog porijekla koji je ovaj biznis razvio iz Berlina.

Objekt obuhvaća 1200 četvornih metara uredskih prostora, a koncipiran je u formatu privatnih ureda, dijeljenog radnog prostora te prostorija za sastanke, opuštanje i događanja.

“Kroz dosadašnji interes klijenata uočili smo da ljudi žele alternativu kućnom uredu, žele odvojiti privatno od poslovnog i da se žele umrežavati i surađivati, tako da unatoč pandemiji imamo velik interes za naše usluge” otkriva Klara Rajnović.

Također potvrđuje da Bukvić i Rent24 i dalje traže prilike za ulaganje u Zagrebu, kako u coworking tako i koncept coliving.

Komentirajte prvi

New Report

Close