Velika studija istraživača s francuskog instituta INSERM, čiji su rezultati objavljeni u četvrtak pokazala je da bi se redovito konzumiranje umjetnih zaslađivača moglo povezati s većim rizikom od razvoja srčanih bolesti, no neki stručnjaci pozivaju na oprez u pogledu ovakvih zaključaka.
Milijuni zaslađivača konzumiraju se svakodnevno u proizvodima poput dijetalnih gaziranih pića, dijelom zbog toga da se izbjegne debljanje uslijed pretjerane konzumacije šećera, no zdravstvena ispravnost ovakvih nadomjestaka već je dugo predmet kontroverzi.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu