Facebook odlučio ukinuti tri aplikacije

Autor: Poslovni.hr , 03. srpanj 2018. u 15:02
Foto: CHRIS DONOVAN/Press Association/PIXSELL

Bila je to zanimljiva značajka, ali Facebook nije ažurirao aplikaciju od 2015. pa je bilo jasno da joj se bliži kraj.

Facebook je upravo poslao tri mobilne aplikacije u zaborav: Moves, Hello i tbh. Ako niste čuli za njih, niste jedini. Upravo su zbog slabog korištenja i ukinute, piše tportal.

Moves, koje je Facebook kupio 2014., bila je aplikacija za praćenje tjelesne aktivnosti 'bez gadgeta'. Riječ je o aplikaciji koja je, umjesto da broji korake, trajanje vožnje biciklom ili trčanja, pratila podatke senzora i GPS-a telefona korisnika.

Aplikacija Hello prikazuje ID pozivatelja i omogućava blokiranje korisnika, a bila je dostupna u Brazilu, SAD-u i Nigeriji. Osim toga, aplikacija je dopunjavala adresar telefona s dodatnim informacijama iz Facebooka, koje su se prikazivale na zaslonu kada bi morisnici primili poziv. Na primjer, Hello bi upozoravao kad je toj osobi rođendan, zbog čega je mnogima olaknulo.

Bila je to zanimljiva značajka, ali Facebook nije ažurirao aplikaciju od 2015. pa je bilo jasno da joj se bliži kraj.

Najviše iznenađuje gašenje aplikacije tbh, koja je pokrenuta prije manje od godinu dana, a Facebook ju je kupio u listopadu. Ova aplikacija je dizajnirana za tinejdžere, a omogućuje slanje anonimnih pohvala, piše tportal.

Komentirajte prvi

New Report

Close