Prehrana s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom masti, može se povezati s višim razinama „lošeg“ kolesterola i udvostručiti rizik od kardiovaskularnih događaja poput blokiranih arterija, srčanih udara i moždanih udara, prema novom istraživanju koje prenosi CNN.
„Naša je studija otkrila da je redovita konzumacija prehrane s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom masti povezana s povećanom razinom LDL kolesterola ili ‘lošim’ kolesterolom i većim rizikom od srčanih bolesti“, rekla je autorica studije dr. Iulia Iatan s klinike za program prevencije “Zdravo srce” bolnice St. Paul u Vancouveru.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu